The Magician’s Secret

– Abrakadabra, sa trollkarlen och trollade bort en hel byggnad i River Heights. Allt medan Kitty, George, Bess och Ned storögt tittade på. Hur gick det här egentligen till?
Mysteriet tätnar när det sedan visar sig att viktig bevisning har försvunnit från byggnaden i samma veva som trolleritricket ägde rum. De var inte kvar när huset trollades tillbaka och Kitty bestämmer sig för att försöka utreda hur det hela har gått till.

Den berömda trollkarlen Drake Lonestar har kastat pil och där pilen landade lovade han att uppträda. Pilen landade på River Heights och därför kommer han till Kittys hemstad. När ett rån sedan äger rum i samband med hans föreställning, som ju var slumpartad förstår många ingenting. Men Kitty är fast besluten att reda ut hur det hela gick till. Tillsammans med George teknikkunskaper, som kommer väl till pass i det här mysteriet.

Boken

Det här är den åttonde boken i den nyaste bokserien om Kitty, Nancy Drew Diaries. Den utkom för första gången i början av 2015. Serien kämpar lite för att nå en lika stor publik som tidigare bokserier om Kitty. Därför har den här boken inte översatts till några andra språk vad jag kan se. Ingen av böckerna i serien finns idag översatta till svenska.

Som vanligt skrivs ändå böckerna under den vanliga Carolyn Keene-pseudonymen. Vem som är den verkliga författaren till just den här boken är i nuläget okänt.

Slutsats och betyg

Simsallabim
Först är den inte där sedan är den det.

Jag blev faktiskt positivt överraskad av den här boken. Efter att ha läst ett par riktigt dåliga böcker i serien (enligt min mening). Det här var ett lyft.

Dels gillar jag att George får ta lite plats, trots att det sker på bekostnad av Kitty. Det känns liksom mer troligt att de andra flickorna faktiskt kan hjälpa till lite mer handgripligt ibland, istället för att alltid bara fylla funktionen som Kittys största fans.

Sedan gillar jag mysteriet. Hur trollar man bort ett helt hus, och sedan en låda i huset. Det är klurigt och kittlar åtminstone mitt intresse.

Upplösningen känns sedan helt ok och jag ger den här boken en svag fyra.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Jag eftersöker mer skurkaktiga skurkar i den här serien. Sånna som man inte ber om ursäkt för eller måste förklara.
Bäst: Trolleritrixen. Egentligen är det lite konstigt att så (förhållandevis) få Kittyböcker utspelar sig i en trollerimiljö.

Övrig information

Antal sidor: 176
Första upplagan
Publicerad i USA den 20:e Januari, 2015 av Aladdin
Finns även som ljudbok men bara på engelska.

Ingår i serien Nancy Drew Diaries
Föregående bok: The Phantom of Nantucket
Nästa bok: The Clue at Black Creek Farm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *