Var ligger River Heights egentligen?

River Heights är staden där Kitty bor. Den finns inte på riktigt men den bör ändå vara inspirerad av något ställe i USA. Vilket? 

En rimlig tanke är att River Heights är uppdiktat av författaren, baserat på något ställe som hen känner till. Eftersom Kittyböckerna har så olika författare blir det gärna många intryck.

En populär teori är att River Heights ligger i Iowa, eftersom seriens första författare, Mildred Wirt Benson, kom därifrån. Andra tror att staden, baserat på beskrivningar av natur och geografi, ligger i New Jersey eller Illinois. Men bilden är splittrad. Det hjälper heller inte att beskrivningarna varierar mellan nya och gamla versioner av de olika böckerna.

Hur ser det ut i River Heights?

River Heights mapJag lyckades hitta lite olika kartor som beskriver det fiktiva River Heights. Den första gillar jag bäst eftersom den baseras på var de olika böckerna utspelar sig.

Sedan hittade jag en karta som en Kittty Drew Fanclub har producerat. Den syns nedan.

river heights

Sist hittade jag en karta som beskriver själva River Heights i ett av alla de spel som finns med Kitty.

Karta över River Heights ifrån spelet "Alibi in ashes".
Karta över River Heights ifrån spelet ”Alibi in ashes”.

Var ligger staden?

På fansidan http://jammer_g.tripod.com/ (som hade lite tveksam reklam, vilket är anledningen till att jag inte länkat den) försökte man lösa gåtan med var River Heights låg. Där gav man poäng baserat på vad som talar för olika stater i olika böcker. Det handlar dels om terrängen, landmärken, närliggande städer och beskrivningar av vädret i River Heights.

Efter en noggrann genomgång där man ställde Iowa, Ohio, Illinois och New Jersey emot varandra samlade Toledo i Ohio ihop mest likheter med Kittys hemstad. Tätt följt av Chicago – Illinois, Iowa City – Iowa, Cleveland – Ohio och sist East Orange i New Jersey.

Av en händelse var det ju också i Toledo som Mildred arbetade och levde under merparten av sitt liv.

Toledo i Ohio

Ohio
Här ligger Ohio.

Jag samlade genast ihop lite bilder över Toledo. Dels från tiden då böckerna om Kitty ursprungligen började skrivas. Från olika delar av staden och dess omnejd. Sist la jag till en bild från hur det ser ut nu.

Sanningen

Min känsla när jag läst Kittyböckerna var alltid (eller sedan jag började få ett hum om staterna i USA) att Kitty bodde lite nordost. Inte vid kusten, men där uppe någonstans. I Pennsylvania. Å andra sidan så är jag ingen expert på USA geografi eller på vad som gör varje stat unik och egen.

I slutändan är det ju faktiskt så att River Heights förmodligen olika saker för oss som läser och för alla dem som skrev om Kittys hemstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *