Kitty – Fånge i öknen

Forsränning och bergsvandring får helt enkelt vänta – jag har ett mysterium att lösa! När George bokade resan till nationalparken i Utah hade hon nog aldrig kunnat gissa vilken spännande vecka det skulle bli – och farlig! Redan andra dagen började det hända underliga saker. För visst är det skumt när en mycket erfaren guide bara försvinner spårlöst under en av sina turer i öknen? Tydligen hörde guiden, Sasha, ett mystiskt ljud som hon ville undersöka, men kom sedan aldrig tillbaka. Om det nu var så det gick till. Jag litar inte helt på de andra som var med på den där vandringen. De kom tillbaka ensamma, men med Sashas fina ring. Och det var bara början…

USA

Det här mysteriet utspelar sig i vackra Arches National Park i Utah. Ditt Kitty åker tillsammans med sina vänner. Där träffar de även Margret och Missy Powell – mor och dotter som inte kommer överens. Sasha Starflower och Andy Littlewolf två guider som härstammar från de två olika indianstammarna Anasazi och Navajo.  När en av dem försvinner under märkliga omständigheter dras Kitty in i mysteriet. 

Så här ser vackra Arches National Park ut i verkligheten.

Boken

I Sverige publicerades den här boken som den 157:e boken i serien om Kitty. I USA gavs den ut som den 7:e boken i den nya Kittyserien ”Nancy Drew Girl Detective”. Den serien ersatte den klassiska ”Nancy Drew Mystery Stories”-serien och den särskiljer sig främst eftersom den är skriven i jag-form – ur Kittys eget perspektiv alltså. Det innebar också att skribenterna utvecklade hennes personlighet, bland annat så att Kitty blev mer mänsklig med fler och brister. Det märker man däremot inte så mycket av i just den här boken.

Den verkliga spökskrivaren bakom den här boken är i nuläget okänt.

Slutsats och betyg

Det tog mig en stund att komma över den nya jag-formen. Instinktivt gillar jag det inte. Inte i någon bok egentligen. Men sedan vaggas man in och vänjer sig. Mot slutet är det inte så farligt.

Sedan gillar jag miljön, hajking i en vacker och vild miljö med en livfull historia fylld av indianer. Det verkar spännande. Och det är rätt så spännande också. Särskilt när de beger sig av i gummibåten.

Jag ger den här boken en trea. Den är helt ok.

Bäst och sämst

Sämst: Att den är skriven i Jag-form.
Bäst: Flodguiden Byron är kul.

Övrig information

Antal sidor: 136
Andra  upplagan
Tryckt i Falun, 2007
Bokomslag: Andreas Bennwik
Boknummer Wahlströms: 3265
Upplagor:
1 – 2007
Finns även som ljudbok, på svenska.

Originaltitel: The Stolen Relic
Utgivningsår i USA: 2003

Föregående bok: Kitty Dagbokens hemlighet
Nästa bok: Kitty De försvunna papegojorna

Övriga bokomslag:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *