Dataspelet – Curse of Blackmoor Manor

on

Blackmoor Manor är en 1300-talsherrgård med ett mörkt förflutet. Där bor Linda Penvellyn. Kitty åker för att besöka henne men när hon kommer dit är Linda sängliggande i en mystisk sjukdom. Hon vägrar att visa sitt ansikte. Är hon sjuk på riktigt eller gömmer hon sig för något ännu värre?

Det här är det elfte dataspelet om Kitty Drew och nu börjar utvecklarna bli riktigt varma i kläderna. I USA hade spelen vid tidpunkten hunnit sälja spelen i 2,1 miljoner upplagor. Så även om spelen inte toppade listorna så kände folk till dem och köpte dem.

En läskig upplevelse

"Kitty och trollpilen", boken som spelet bygger på.
”Kitty och trollpilen”, boken som spelet bygger på.

När det här spelet släptes menade många att det var lite läskigare än de tidigare spelen. Det här har sedan blivit något som många fans gillar och blir nostalgiska kring. De minns hur de spelade Kittyspelen, gärna mitt i natten, livrädda för vad som egentligen skulle hända härnäst i spelet.

Spelets historia är löst baserad på boken ”The Bluebeard Room”. Den gavs även ut i Sverige under namnet ”Kitty och trollpilen”.

Annars är spelet som vanligt. Man spelar det i första person och kan välja mellan två olika svårighetsgrader. Det påverkar däremot inte utgången av spelet.

Det ska också sägas att Kitty måste ta sig igenom fler pussel från och med det här spelet. Det var också en del av den negativa kritiken som spelet fick. Att den som spelar spelet måste ta sig igenom ett särskilt svårt pussel, flera gånger i spelet. Mig veterligen gjorde inte utvecklarna om det misstaget fler gånger.

Det ska också sägas att spelet annars fick mestadels bra kritik, både för grafiken och historien. Vissa tyckte till och med att spelet var det bästa i serien, dittills.

Karaktärerna

Linda Penvellyn
Vad döljer Linda för hemlighet egentligen?

Linda Penvellyn – Linda är nygift med den engelska diplomaten Hugh Penvellyn. Själv kommer hon från USA. Hon är också nyinflyttad på Blackmoor Manor, där hon tror att hon har drabbats av en förbannelse. Det gör att hon är sängliggande bakom ett skynke. Hon vägrar nämligen visa sitt ansikte. Bilden till höger är tagen på bröllopet.

Jane Pennvellyn
Jane är både smart och spelsugen! 😀

Jane Penvellyn – Är Lindas 12-åriga styvdotter. Hon verkar fullkomligt utsvulten på uppmärksamhet och skulle gärna vilja åka hem till USA igen. Hon trivs inte på Blackmoor Manor alls. Däremot vill hon gärna spela spel med Kitty. Hon är dessutom listig. Bland annat har hon listat ut hemligheter om herrgården. Vet hon möjligen mer om vad Linda har drabbats av än hon säger?

 

Leticia tror inte på vidskepligheter. När klockan slår tolv tre gånger och de rödblommiga gardinerna hänger rakt.
Leticia tror inte på vidskepligheter – när klockan slår tolv tre gånger och de rödblommiga gardinerna hänger rakt.

Leticia Drake – Är den som sköter om herrgården rent praktiskt. Utöver det spenderar hon mycket tid i husets vinterträdgård. Där hon tar han om blommorna. Hon är dessutom en bestämd dam och hon ger inte särskilt mycket för förbannelser, spöken, häxor och sånt. Samtidigt verkar hon vidskeplig själv. Hur får hon det att gå ihop egentligen?

 

 

Nigel Mookarjee
Vet Nigel mer än han berättar?

Nigel Mookerjee – Är historiker och forskare. Han håller på att gå igenom hela biblioteket på Blackmoor Manor för att kartlägga det. Han skulle dessutom vilja skriva en bok om familjen Penvellyn. Kanske vet han något som kan förklara de senaste händelserna. Eller är det så att han har andra motiv än dem han säger sig ha

Ethel Bosinny
Hon ler men vad tänker hon egentligen?

Ethel Bosinny – Jobbar som privatlärare år Jane men är hon inte lite väl mystisk? Hon är charmig samtidigt som det verkar finnas något mörkare i hennes personlighet. Hänger det ihop med vad som håller på att hända på Blackmoor Manor?

Loulou – Är husets äldsta invånare men trots sin ålder har hon inte glömt. Tvärtom ger hon gärna goda råd och småpratar gärna. Som papegojor gör. Namnet har hon fått efter papegojans i Gustave Flauberts novell ”Un cœur simple” – ”Ett enkelt hjärta”, från 1877. Loulous släkting, Coucou kommer dessutom att dyka upp i spelet ”Ransom of the Seven Ships”.

Loulou

Övrig information

Nedan kan du se en Walkthrough med Caitlyn. Den är uppdelad på 13 videor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *