Dataspelet – Legend of the Crystal Skull

on

Tillsammans med Bess åker Kitty till New Orleans i det här spelet. Där hälsar hon även på Neds vän, Henry Bolet. Hans morbror; Bruno, dog nyligen och lämnade huset till en överväldigad Henry. Så fort Kitty kommer till huset slår någon, utklädd till ett skelett, ner henne. När hon vaknar till liv får hon dessutom reda på att Bruno hade haft en kristalldödskalle i sin ägo. Skallen kallades ”Whisperer” och den hade rykte om sig att beskydda ägaren från alla dödsorsaker utom mord. Nu är dödskallen borta. Kitty och Bess bestämmer sig för att försöka hitta den igen.

Nyligen såg jag Indiana Jones-filmen ”Indiana Jones och Kristalldödskallens rike”. Där figurerar också mystiska Kristalldödskallar och de påstås att de kommer från en ursprungsbefolkning i mellanamerika. I verkligheten finns det inga belägg för att dessa kranier skulle ha något med någon ursprungsbefolkning att göra. Mycket pekar istället på att kristalldödskallar började tillverkas i Europa i mitten av 1800-talet. Där ska de också ha anammats av New Age-rörelsen och därifrån kommer dess ”magiska” krafter.

Kristalldödskalle
Kristalldödskallar görs vanligtvis i klar eller mjölkaktig kvarts.

Kittyspelet

Det här spelet är det 17:e i raden av spel med Kitty i huvudrollen. Som vanligt är det ett peka-och-klicka spel där man ”är” Kitty i första person. I spelet kan man också välja mellan två svårighetsgrader, junior eller senior detektiv. Det påverkar svårighetsgraden på pussel och ledtrådarna som man får. Det påverkar däremot inte utgången av spelet. I spelet växlar man också karaktär och spelar en del av spelet som Bess.

The Mardi Gras Mystery
Boken som spelet bygger på.

Spelet släptes 2008 och historien bygger löst på boken ”The Mardi Gras Mystery” som släptes 1988. Spelet mötes också mestadels av lovord. Särskilt för animeringarna, pusslen och röstskådespelarna som gav fullt liv till de karaktärer som Kittyspelen har gjort sig kända för. Vissa menade till och med att spelet var det dittills bästa i serien.

Samma år som spelet kom ut gjorde Grand Theft Auto IV och Rock Star succé i datorspelsvärlden.

Nedan kan du se trailern till spelet. Personligen tycker jag dessutom att spelet är bättre än den där Indiana Jones-filmen. 😀

Karaktärerna

Henry Bolet
Är det bara jag eller ser Henry ut lite som en tjej?

Henry Bolet – Hans föräldrar dog när Henry bara var en pojke. Det gjorde att han flyttade in hos sin morbror Bruno istället. Tillsammans spenderade de inte särkskilt mycket tid ihop men när Bruno sedan dog lämnade han det mesta till Henry. Till sättet verkar Henry lite konstig och Kitty börjar fundera på om han kanske döljer något.

Renee Amande
Renée med sin fina hatt.

Renée Amande (kallas Amande) – Hon var Brunos hushålleska och till skillnad från Henry så spenderade hon mycket tid tillsammans med Bruno. Det gör att hon känner till de flesta av hans hemligheter. Kanske till och med det allra mörkaste. Är det möjligt att de kanske blev ovänner innan han dog? Kanske mördade hon honom till och med? Allt för att ta Kristalldödskallen.

Lamont Warrick
En skön kille med tvivelaktiga metoder.

Lamont Warrick – Äger Zeke’s, som är en krimskramsbutik. I butiken säljer han även en del obskyra elektroniska grejer. Mycket av de saker som Zeke säljer hittar han bland de andra människor kallar för skräp. Han är väldigt intresserad av udda saker. Det gör honom givetvis till en misstänkt figur. Kanske är det han som har snott Kristalldödskallen.

Dr Gilbert Buford
Är det doktorn som har kristalldödskallen?

Dr Gilbert Buford – Det var dr Buford som hittade Brunos kropp efter det att han hade dött. Det var också han som sa att det inte behövdes någon obduktion. De båda var också goda vänner innan Bruno dog. Han visste att Bruno hade en kristalldödskalle som han trodde skulle ge honom evigt liv. Är det möjligt att dr Buford satte stop för det?

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 8:e oktober 2008
  • Föregående spel: The White Wolf of Icicle Creek
  • Nästa spel: The Phantom of Venice

Nedan kan du se en walkthrough av spelet med Arglefumph. Han håller på att köra ett helt maraton med Kittyspelen inför det nya spelet – Midnight in Salem, som ska släppas snart. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *