Datorpelet – The White Wolf of Icicle Creek

I det här spelet har Kitty / Nancy Drew tagit sig till Icicle Creek Lodge i Alberta, Kanada. Där har Chantal, ägarinnan bett henne undersöka ett antal märkliga olyckor som skett den sista tiden. I vissa fall har en vit varg synts i närheten av olyckorna. Den syns också när uthuset exploderar, precis när Kitty anländer till stugan. I fjärran hörs den yla samtidigt som Kitty måste skynda sig för att lösa mysteriet. Innan den sista gästen lämnar stugan för gott. 

Var e vargen?

mysteriet i vargarnas rike
Den svenska utgåvan av boken som spelet bygger på.

Äntligen bär det av till Kanada igen, och de kyligare breddgraderna. Där finns det nämligen en mystiskt varg som vi måste leta rätt på. Den har synts i närheten av olika olyckor den senaste tiden. Men innan dess måste vi lösa gåtor, fixa mat och kasta snöboll på en jobbig unge.

Spelet är det 16:e i ordningen och det baseras löst på boken ”Mysteriet i vargarnas rike”, ”The mystery of the mother wolf” på engelska. I USA kom den ut 2002 och i Sverige 2003.

Kolla gärna trailern:

Spelet

Som vanligt är det ett peka-och-klicka spel där man ”är” Kitty i första person. I spelet kan man också välja mellan två svårighetsgrader, junior eller senior detektiv. Det påverkar svårighetsgraden på pussel och ledtrådarna som man får. Det påverkar däremot inte utgången av spelet.

Det här spelet gavs också ut på Nintendo Wii lite mer än ett år efter att det kom ut för Microsoft windows. Nintendo gjorde också om spelet en aning så att minispelen inuti spelet gick lättare att komma åt.

Spelet fick mestadel positiv respons och räknas som ett solidt Kittysspel. Det innehåller allt det där som ett Kittysspel ska innehålla. Läskiga saker, hemliga rum och gömmor, lustiga karaktärer och en vild skoterjakt!? Hahaha..

Karaktärerna

Ollie Randall
Ollie är en rätt hårdkokt karl!

Ollie Randall – Är vaktmästare, allt-i-allo och fixarkille på Icicle Creek Lodge. Han är inget stort fan av vargen. Istället är han mäkta irriterad på att den stör gästerna och springer runt. Helst av allt vill han skjuta den och hänga upp den på väggen som en trofé. Men är det verkligen så eller har han egentligen andra motiv?

Freddie Randall
Freddie Randall är en rätt hårdkokt tjej!

Freddie Randall – Namnet till trots är Freddie Ollies dotter. Varje dag leker hon snöprincessa i ett snö- och isfort. Därifrån utmanar hon alla som passerar på snöbollskrig. Därifrån har hon dessutom rätt bra koll på vad som som händer…

 

Yanni Volkstaia
Yanni har både storhetsvansinne och paranoia. Allt i en härlig mix.

Yanni Volkstaia – Är en professionell skidåkare från Fredonia. Eftersom han är så enormt framgångsrik är han också orolig över att alla hans konkurrenter spionerar på honom. Är det möjligen de som ligger bakom alla olyckorna också? Det tror Yanni i alla fall. Helt paranoid.

 

Guadalupe Comillo
Har Lupe rent mjöl i påsen eller fåglar på loftet?

Guadalupe Comillo – Kallas Lope av sina vänner och kommer egentligen från Los Angeles. Nu har hon åkte till Icicle Creek för att kolla på fåglar. Hon utger sig nämligen för att vara en fågelskådare. Samtidigt visar det sig att hennes fågelkunskaper inte är något vidare. Dessutom anlände hon till stugan samtidigt som problemen med den vita vargen började. Har hon möjligen något med olyckorna att göra?

Bill Kessler
Fiskare och sabotör?

Bill Kessler – Bill bryr sig inte om fåglar. Fiskar är hans melodi. Det är på grund av dem som han har tagit sig till Icicle Creek – för att pimpla. Han var dessutom helt inställd på att slå något form av rekord när det gäller det där med fiskning. Nu har vargen kommit emellan och förstört utsikterna för det. Därför vill han att vargen förstörs. Har hans besatthet gjort honom till sabotör?

Lou Talbot
Idealist, javisst!

Lou Talbot – Lou är av en helt annan åsikt än Bill. Han tror absolut inte att vargen har något med olyckorna att göra. Men så är han konststudent från Kalifornien också. Det skulle också kunna tyda på att han vet mer om saken än han säger, eller?

mount-engadine-lodge
Mount Engadine lodge som finns på riktigt och ligger i Alberta, Kanada.

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows och Nintendo Wii
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 7:e juni 2007 för Microsoft windows och 2:a december 2008 på Wii
  • Föregående spel: The Creature of Kapu Cave 
  • Nästa spel: Legend of the Crystal Skull

Nedan kan du se en walkthrough av spelet med Arglefumph

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *