Diamond Deceit

Bess har förälskat sig i en ny stad och i en ny kille. Hon funderar på att bosätta sig i Carmel istället och bjuder över Kitty och George. I Carmel bor även filmstjärnan Joanna Burton och när hon lämnar in sina juveler för att försäkra dem, upptäcks det att juvelerna är falska. Hon anklagar juveleraren Marcis Cheung för att ha ersatt juvelerna. Men var det verkligen så det gick till? Kitty bestämmer sig för att undersöka saken närmare. Fallet blir ännu mer komplicerat när Joanna hittas mördad…

Boken

Det här är den 83:e boken i Nancy Drew Case Files-serien. I USA gavs den ut i juni 1993. Som vanligt gavs den ut under pseudonymen Carolyn Keene och den verkliga författaren är hittills okänd.

Boken översattes heller aldrig till svenska så den enda versionen som finns är den amerikanska.

Det som verkligen sticker ut med den här boken är Bess. Hon har en tendens att falla för skurkiga killar och den hon träffar i den här historien tar priset. Han är riktigt kontrollerande och obehaglig. Han vill absolut inte att Bess ska spendera någon tid alls med Kitty och George.

Vad är det för fel på Ted?

Samtidigt är det roligt att Bess verkar ha hittat sitt kall. Ted driver ett café och där blir Bess ansvarig för tilltuggen. En perfekt kombo. Det är klart Bess ska jobba som konditor!

Dessutom verkar Carmel, där boken utspelar sig, vara en supergullig liten stad. Titta:

Sedan har vi mysteriet med de förfalskade juvelerna och de misstänkta är många… Men det viktiga är att Bess inte väljer Ted före tjejerna.

Slutsats och betyg

Den här boken kommer jag verkligen att minnas som boken när Bess blir ihop med en riktig psykopat. Herrejösses!

Betyder det att jag gillar boken mer eller mindre? Å ena sidan blev jag riktigt arg. Å andra sidan läser jag inte de här böckerna för deras djupa insikter om människor. Jag vill ha ett mysigt mysterium med spöken, lönnrum och sånt. Jag vill verkligen inte att någon av ”mina” tjejer (George, Bess eller Kitty) ska hamna i en dålig relation, där de inte får vara så balla som de är.

Jösses, jag bryr mig mycket mer om Kitty, George och Bess än vad jag trodde. Jag inser det nu.

Jag ger den här boken en fyra i betyg. Insiktsfull och indignerad, på samma gång.

Bäst och sämst

Sämst: Ted.
Bäst: Den lilla detaljen om att diamanterna är ersatta av en sten som kallas Cubic Zirconia. Jag älskar nördig information.

Kan du se skillnaden?

Övrig information

Antal sidor: 153
Utgivningsår i USA: 1993

Boken innan (enligt den amerikanska utgivningen): Dangerous Relations – Kitty och cirkusartistens gåta
Boken efter (enligt den amerikanska utgivningen): Choosing Sides

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *