Kitty och Bröderna Hardy – Livsfarligt spår

– En vecka på en härlig skidort i Colorado och en chans att få se Brad MacDougal spela in sin nya musikvideo – allt tack vare dig Kitty! utbrast Bess upphetsat. 
Kitty såg ut över det vackra snölandskapet.
– Här ser så fridfullt ut, mumlade hon. 
Men hon visste att skenet bedrog. Allt var inte alls så lugnt som det verkade.

Last resort - USA
Det amerikanska originalomslaget.

Det är inte för att ha semester och åka skidor som Kitty och bröderna Hardy har kommit till Colorado. Någonstans döljer sig en människa som gör allt för att sabotera skidcentrets rykte. Någon som inte ens drar sig för att skada oskyldiga under sina försök.
Och när den berömde rockstjärnan beslutat sig för att spela in sin nya video just här, fruktar skidcentrets ägare, den före detta olympiern Ken Harrison, att sabotören ska slå till igen.

Dags för Kitty och bröderna Hardy att försöka lösa ytterligare ett mysterium ihop. Och till en början går allt lika bra som det brukar. Men sedan mördas en person och allvaret sprider sig över skiddalen.

Romantiken florerar också. Joe har fattat tycke för countrysångerskan Roseanne James, samtidigt som Kitty och Frank utforskar gränserna för sin relation…

Boken

Det här är den femte boken i Super Mysteryserien – som handlar om när både Kitty och bröderna Hardy löser olika mysterium. Den släpptes ursprungligen i USA 1989 och till Sverige kom den 1991.

Boken utspelar sig i Colorado som är känd för sin fina skidåkning.

I boken mördas inte bara en person utan två. Något lite ovanligt för den svenska publiken. Men att mord begicks i Kittyböcker blev vanligare runt 90-talet särskilt i de nyare serierna med Kitty – den här och Nancy Drew Files.

Boken utmärker sig också eftersom Kitty och Frank kysser varandra i den – en första gång för mig i alla fall. Jag vet inte om de kommer att göra det fler gånger. Av texten att döma var det hela fyllt passion.

Slutsats och betyg

Här var det full rulle. Action, äventyr och mord!!! Jo jag reagerade faktiskt när någon plötsligt dog. En första gång för mig. Och några sidor senare börjar Kitty och Frank hångla. O-lala!

Inget av det var faktiskt mig emot. Jag har alltid tyckt att Kitty och Frank skulle bli ett fint par. Och att någon skulle mördas var väl en naturligt konsekvens det också. Inte av kyssen, men av att omge sig med massa skummisarna – som Kitty och bröderna Hardy brukar göra. Förr eller senare går någon över gränsen.

Det här mysteriet påminner annars om ”A Nancy Drew Christmas” som jag läste för några veckor sedan. Även om den här boken är mycket äldre. Eventuellt tänker jag att den boken är inspirerad av den här. I båda böckerna verkar någon vilja sabotera för en hotellanläggning med fokus på skidåkning. Frågan är varför?

Nu tycker jag kanske att den här boken är lite bättre än ”A Nancy Drew Christmas”. Det har väl med morden och passionen att göra. Men de är bra på olika sätt.

Jag ger den här boken en fyra.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Hela rockstjäneregrejen med musikvideoinspelningen känns så himla 80-90-tal – MTV liksom. Men det är lite charmigt också… 😀
Bäst: Välj Frank för sjuttsingen!

Övrig information

Antal sidor: 156
Första upplagan
Tryckt i Falun, 1991
Bokomslag: James Mathewuse

Upplagor:
1 – 1991

Originaltitel: Nancy Drew & the Hardy Boys Super Mystery: The Last Resort

Utgivningsår i USA: 1989
Boken har bara ett amerikanskt och svenskt omslag.

Nästa bok: Kittys spännande sommar – en triologi

Föregående bok enligt originalutgivningen: Nancy Drew & the Hardy Boys Super Mystery: Dangerous Games (aldrig utgiven i Sverige)
Nästa bok enligt originalutgivningen: Nancy Drew & the Hardy Boys Super Mystery: The Paris Connection (aldrig utgiven i Sverige)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *