Nancy Drew – Dynamite Series del 5

Så har vi kommit till upplösningen av den första seriemagasinsserien om Kitty/Nancy Drew. När den lokala polisen inte räcker till bevisar hon och hennes kompisar att ihärdigt detektivarbete lönar sig. Men ska de lyckas rädda Bess innan hon också blir mördarens nästa offer?

Sist vi lämnade serien hade någon nämligen kidnappat Bess från det där konstiga discot som gänget hamnat på. Spåren visade nämligen att de mördade kvinnorna hade besökt det stället innan de togs av daga. Går Bess nu samma öde till mötes?

För att försöka ta reda på mer börjar gänget undersöka rummet där Bess befann sig. Klumpigt nog har skurkarna lämnat spår efter sig… lösningen på mysteriet faktiskt.

Knark! Så det är vad den skurken håller på med.

Gänget beger sig snabbt till skurknästet. Det är förmodligen där som Bess också befinner sig. Förhoppningsvis vid liv. Där befinner sig också skurkarna och det hela drar ihop sig till en showdown av episka mått.

Joe har däremot en helt annan plan. Han kastar sig ut genom fönstret, målet är att hitta och rädda Bess.

Joe hoppar
Joe har ett spindelmannenögonblick.

Han hittar henne snart, fastbunden i en båt tillsammans med en annan tjej. Han räddar henne men en av skurkarna har smugit sig fram bakom dem. Turligt nog är Bess snabbtänkt. Hon gömmer sig och smyger sedan fram för att desarmera honom och rädda Joe. Sedan förklarar Joe henne sin kärlek och det blir det mer hångel.

Bess visar vilken superwoman hon är.
Bess visar vilken superwoman hon är.

De beger sig sedan mot lagerhuset där resten av gänget befinner sig. De måste ju också räddas. Samtidigt får Kitty användning för den varningspistol hon snodde med sig tidigare. Den har hon avfyrat och hela huset har satts i eld. Det ser Joe och Bess och ringer till polisen. Samtidigt som de ser gänget lämna byggnaden, helskinnade.

Gänget tar sig helskinnade från lagerlokalen som brinner.
Alla verkar ha klarat sig fint och skurkarna fångas in.

Innan slutet uppmanar George Kitty att inte låta Pete försvinna lika hastigt som han kommit in i hennes liv. Han är ju en fin kille. Det verkar också som att hon har planer på att flytta ”hem” till Bayport igen. Hon har ju saknat sina kompisar.

I nästa sekund blir Kitty arresterad vilket lämnar dörren öppen till en fortsättning… Det är nämligen så den här serien slutar.

Kitty arresteras.
Kommer det någonsin bli en fortsättning där man får reda på varför Kitty blir arresterad?

NANCY DREW gavs ut av serieförlaget Dynamite Comics och det här var den femte och sista delen i serien. Tecknare var Jenn St-Onge och historien skrevs av Kelly Thompson. Den här delen sträcker sig över 32 sidor och gavs ut i oktober, 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *