Marco Rostagno – Italiens psykadeliska Kittytolkare

Av alla de illustratörer som avbildat Kitty är Marco Rostagno tveklöst den mest psykadeliska. Han är förmodligen också den som avbildar henne mest sexuellt också. Därför kommer den här sidan med en varning. Den innehåller tuttar och nakna kvinnokroppar. Det var nämligen det som Marco vanligtvis illustrerade.

Marco föddes i Turin 1935. Under mitten av 60-talet gjorde han sig känd för den erotiska science-fiction serien ”Sélène”, även om han gjorde den under det fiktiva namnet Paul Savant. Sélène var tydligt inspirerad av den amerikanska serien ”Barbarella”.

 

Tidningen Horror

Därefter börjar han teckna för skräcktidningen ”Horror”. Främst den satiriska serien ”Beatrice”. Här kan man börja ana samma stil som han sedan använde för sina Kittyillustrationer.

 

Efter det skiftade han fokus i karriären och började arbeta med illustrationer istället. Som omslagen till Kitty, bröderna Hardy och olika filmaffischer. Nedan följer några av de omslag han gjorde till Kitty och bröderna Hardy.

 

Frankrike och ’Bibbia a Fumetti’

Mellan 1995 och 1998 började Marco arbeta med ’Bibbia a Fumetti’  som var en komisk tolkning av bibeln.

 

Mot slutet av livet bosatte sig Marco på franska rivieran, i Juan Les Pins. Den 4 maj 2004 gick han slutligen bort, men efter sig lämnade han en hel skatt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *