Dataspelet – Stay tuned for danger

I det här spelet åker Kitty till New York. Där bor Mattie Jensen, en populär såpå-skådis, som har bett Kitty om hjälp. Hon vill att Kitty ska undersöka de otäcka dödshot som hennes motspelare Rick Arlen har fått.

Boken som filmen bygger på.
Boken som filmen bygger på. Den kom ut 1987.

Spelet bygger på boken ”Stay tuned for danger” som ingår i sidoserien Nancy Drew Case Files. Den översattes aldrig till svenska.

I det här spelet verkar någon vilja mörda Rick Arlen – en av stjärnorna i såpoperan ”Light of Our Love”. Rick har nämligen bestämt sig för att bryta sitt kontrakt med serien. Dessutom är han en kvinnokarl som har lämnat en lång rad av brustna hjärtan efter sig. Därför har han fått dödshot, förgiftad choklad, döda blommor, bomber och en trasig klocka skickad till sig. Någon eller några verkar onekligen villa honom illa. Eller vill han bara få uppmärksamhet?

I ärlighetens namn verkar Rick Arlen vara en rätt slemmig typ.
I ärlighetens namn verkar Rick Arlen vara en rätt slemmig typ.

Det andra spelet

Det här är det andra spelet i dataspelsserien med Kitty och var rätt så populärt när det kom. Spelet vann till och med parents choice (föräldrarnas) pris våren 2000.

Riktigt lika populärt var inte spelet 2011 när det visade sig att spelet inte var kompatibelt med ljudkorten i nya datorer. Det skulle dröja ända till 2016 innan en nyversion av spelet släptes igen.

Spelet innehöll även en stor förändring jämfört med det första spelet i serien, Secrets can kill, den erbjöd en möjlighet att kunna välja spelnivå – junior eller senior detektiv. De olika nivåerna påverkar däremot inte utgången av spelet.

Karaktärer

Den verkliga styrkan med Kittyspelen är de olika karaktärerna. Det här spelet innehåller dessa:

Nancy (Kitty) Drew såklart.

Mattie har bett Kitty om hjälp.
Mattie har bett Kitty om hjälp.

Mattie Jensen – Som är dens om bett Kitty om hjälp när hennes motspelare Rick blir dödshotad. Hon har även dejtat honom tidigare men det är slut. Anledningen till att Kitty träffar Mattie beror på att hon tillfälligt hyr Kittys fasters lägenhet i New York.

Rick Arlen – Är Matties motspelare, men inte länge till. Han vill göra film i Hollywood istället. Och flörta med tjejer kan man gissa. (Se bild ovanför.)

Dwayne Powers
Dwayne Powers

Dwayne Powers – Är en agent som arbetar för både Mattie och Rick. Han kände dem även sedan tidigare när de alla försökte lyckas som skådespelare. Två av dem blev stjärnor. Betyder det att han är avundsjuk?

Millie Strathorn – Är en excentrisk gammal dam sköter om rekvisitaförrådet. Hon blandar lätt ihop verkligheten med såpoperan. Hon har också skrivit en del manus och där har hon velat skriva bort Rick länge. Vill hon nu mörda honom på riktigt?

Millie är spelets bästa karaktär. En skön tant.
Millie är spelets bästa karaktär. En skön tant.
Den bittra Lillian Weiss.
Den bittra Lillian Weiss.

Lillian Weiss – Som regisserar ”Light of Our love”. Hon är också en av alla de kvinnor vars hjärtan Rick har krossat. Hon verkar rätt så bitter över det också.

William ”Bill” Pappas – Som är den producent för ”Light of Our Love”. Bill var alltid orolig för att Rick skulle sluta och när han sa upp sitt kontrakt blev han mycket upprörd. Skulle han kunna vara ute efter hämnd?

Owen W. Spayder – En mystisk person som arbetar lite som allt-i-allo på såpoperan. Han verkar alltid vara i närheten när någon olycka händer. Ändå kommer man aldrig riktigt i närheten av honom. Nyligen var han anställd av Dwayne Powers.

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 13:e november 1999 och 8:e augusti 2016
  • Föregående spel: Secrets Can Kill
  • Nästa spel: Message in a Haunted Mansion

Nedan hittar du en walkthrough.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *