Kitty och värdshusets gåta

Ljudlöst smög Kitty fram till världshusets matsal. I skenet från en blixt skymtade hon en mörk gestalt framför tavlorna på väggen. Kitty var ganska säker på att det var en man. Men vad höll han på med?
Plötsligt höjde mannen handen med en snabb rörelse. Det glimmade till från ett knivblad när han häftigt skar rakt genom taveldukten. Kitty smög bort mot ytterdörren och gled ut i den piskande stormen. Hon måste varna Shaw!

När Kitty bjuder sin pappa på en lyxig middag på värdshuset Arizona House hamnar hon oväntat mitt i ett nytt mysterium. Vem är det som står bakom alla sabotage som drabbar värdshuset?

Boken

Det här är den 106:e boken i originalserien om Kitty Drew och den gavs ursprungligen ut 1992. I Sverige gavs den ut i den numrerade serien året därpå. Boken skrevs av en spökskrivare och hen är hittills okänd.

I den här boken har Bess börjat jobba extra på en av River Heights hippaste restauranger. Där upptäcker hon snart att allt inte är som det ska och tipsar därför ägaren, Shawn, om att be Kitty om hjälp.

Kitty ställer givetvis upp och börjar jobba undercover på restaurangen.

Hon verkar inte vara den vassate servitrisen i stan. Men som detektiv fungerar hon bra och låter sig inte hindras av något. Hon ska hitta sanningen!

Kitty blir bland annat förgiftad i boken.

Det visar sig snart att det här mysteriet är mer komplicerat än vanligt. Det finns många lösa trådar och alla leder inte nödvändigtvis till samma nystan.

På många sätt tycker jag också att boken påminner om den klassiska Kittyboken, ”Kitty och diamantstölden”. Juveler och en restaurang där det händer konstiga saker…

Slutsats och betyg

Det här är en slimmad och bra historia. Jag tyckte också det var bra att vi slapp George och Ned. Boken har bara med de personer som behövs och det gör att det finns en bra driv i berättelsen.

Eftersom mysteriet var lite mer komplicerat än vanligt blev jag också helt bortkollrad och hade ingen aning om vem skurken var tills slutet.

Jag ger den här boken en stark fyra i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Var inte Kitty bättre servitris än så här? Det är faktiskt inte förta gången hon gör detta undercover.
BästNär Kitty blev drogad. Det var mest spännande!

Övrig information

Antal sidor: 198
Andra upplagan
Tryckt i Falun, 1993
Bokomslag: Aleta Jenks
Boknummer Wahlströms: 2662
Upplagor:
1 – 1993
2 – 1997

Originaltitel: The Case of the Artful Crime
Utgivningsår i USA: 1992
Bokens olika omslag.

Föregående bok enligt den amerikanska utgivningen: Kitty och skuggan ur det förflutna
Nästa bok enligt den amerikanska utgivningen: Kitty och guldgruvans gåta

Föregående bok: Kitty och skuggan ur det förflutna
Nästa bok: Kitty och mysteriet i Alaska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *