Voice From the Cave – Penny Parker

Penny får helt plötsligt konkurrens om Mr Parkers uppmärksamhet, när den obehagliga Mrs Deline nästlar sig in i deras liv. Hennes pappa bjuder till och med in henne till deras semester! Snart upptäcker Penny dessutom att kvinnan verkar dölja något. Och samtidigt jagar hon en mystisk person som sänder hemliga radiomeddelanden. Det hela skulle kunna ha något med utländska spioner att göra. Det ryktas om att det ska finnas flera i semesterparadiset…

Boken

Det här är den tolfte boken i serien om flickdetektiven Penny Parker. Böckerna skrevs av Mildred Wirt Benson som även skrev många av de tidiga Kitty Drew-böckerna. Själv hävdade hon alltid att det var historierna om Penny Parker som hon själv var mest nöjd med, inte Kitty-böckerna.

I den här historien beger sig Penny på semester. Hennes far har planerat att de ska bege sig till kusten för att bo i det vilda ett par dagar. Samtidigt visare det sig att Mr Parkers nya ”vän” också ska åka dit och bo på hotel ett par dagar. Så han bjuder med henne att följa med också.
Penny är varken förtjust i idén eller Mrs Deline.

Penny har inga höga tankar om Mrs Deline.

Samtidigt pågår andra världskriget och boken verkar utspela sig ungefär samtidigt som den skrevs, 1944. Det visar sig bäst näst Jerry dyker upp. Han har varit pilot och flugit uppdrag över Rumänien visar det sig. Men nu är han hemma och återföreningen med Penny blir varmare än vanligt. Det blir mer romantiskt än vanligt.

Den stämningen vara inte länge. Det finns spioner att jaga, hemliga grottor att upptäcka och nergrävda hemligheter att gräva upp. Penny har fullt upp!

Illustration från boken med Penny och Mrs Deline.

Slutsats och betyg

Det här är inte första gången som Penny tar upp jakten på utländska agenter. Däremot är det den hittills bästa historien på temat. En spännande historia med bra flyt.

Den är dessutom välkryddad med Pennys svartsjuka och den plötsliga kyssen mellan henne och Jerry. Jag visste väl att de skulle få ihop det till slut.

Jag ger den här boken en klar femma i betyg.

Bäst och sämst

Sämst: Mrs hade nästan kunna vara ännu mer insmickrande mot Mr Parker. Så att man verkligen, verkligen älskar att hata henne.
Bäst: Kyssen och att Mr Parker inte är så dum som man tror.

Övrig information

Originalomslaget.

Antal sidor: 142
En Penny Parker Press Bok.
Publicerad av Wildside press
Utgiven 2018

Ursprungligt utgivningsår: 1944

Föregående bok: Hoofbeats on the Turnpike 
Nästa bok: The Guilt of the Brass Thieves

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *