Mixed Signals

Kitty tar åter igen med sig sina vänner till Emerson College för att hälsa på Ned. På skolan är förberedelserna igång för Homecoming-helgen. Det ska bli parader, fester och en stor fotbollsmatch. Snart visar det sig också att förberedelserna innehåller en del faror. Någon verkar vara ute efter att mörda en av Emersons fotbollsstjärnor. Kitty blir anlitad som detektiv…

Boken

Ännu en bok från 1991 och ännu en historia som utspelar sig på Emerson med sporttema. Den här boken gavs ut i september och skrevs av en ännu okänd spökskrivare. Men som vanligt användes författarnamnet Carolyn Keene.

I historien har det också blivit dags att fira Homecoming. Något som jag aldrig riktigt förstått innebörden av. Men det är alltså när man bjuder hem före detta studenter till att fira en organisation eller skola. Jag har aldrig varit med om att vi firat det i Sverige. I USA verkar det däremot rätt så vanligt, liksom i Kanada.

Mysteriet känns också igen, så till den grad att man börjar undra varför Kitty ens försöker åka till Emerson för att försöka få lite lugn och ro. Mellan raderna börjar nog också Ned undra samma sak.

Emerson får passa sig.

Under vistelsen träffar även Bess en gammal bekant – Jerry McEntee som hon flirtade med sist hon åkte med Kitty till Emerson. De fortsätter ungefär där de slutade.

Sedan byggs mysteriet upp av en mängd ”olyckor” som drabbar den stackars fotbollsspelaren Randy. Saker välter över honom och stoppas i honom. Han hotas också till livet om han inte ser till att Emerson Wildcats förlorar den stora matchen på söndag.

Vi får väl se hur det går med det…

Slutsats och betyg

Det vore ren lögn att påstå att jag blev jätteglad när det stod klart att Kitty skulle åka till Emerson för att lösa ytterligare ett sportmysterium. Mellan dig och mig så är jag rätt trött på dem. Det är alltid någon coach och/eller några lagkompisar som är dumma. Dessutom kretsar allt kring någon amerikansk sport som jag inte bryr mig så mycket om.

Nej, jag föredrar när George sportar, framför eleverna på Neds skola.

Med allt det sagt så är inte det här mysteriet sämre än någon av de andra som utspelar sig på Ned skola. Därför kan man lika gärna läsa den här boken. Om man dessutom nyligen såg dokumentären ”Bad Sport” så vet man att en av delarna handlar om ”ASU point-shaving skandalen” och den påminner även den här boken lite om.

Jag ger den en svag trea i betyg.

Bäst och sämst

Sämst: Emerson börjar känna väldigt trött som bakgrund.
BästAtt jag äntligen lärde mig vad Homecoming innebär.

Övrig information

Omslaget från Storbritannien.

Antal sidor: 158
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1991
Omslag: –
Bokens olika omslag:

Föregående bok: Easy Marks
Nästa bok: The Wrong Track – Kitty och skidortens hemlighet
Ingår i Nancy Drew Files-serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *