Nancy Drew and the Hardy Boys – The Big Lie, del 2

Det här är den andra delen i THE BIG LIE – Historien om när Bröderna Hardys far dör, de anklagas för att ha mördat honom och Kitty kommer till deras undsättning. I den här delen ger de sig i kast med den skummare delen av Bayport. De blir poker med höga insatser och så tätnar intrigen när det visar sig att även Kittys pappa är indragen i mysteriet med Fentons öde. Carson Drew var nämligen åklagaren som anklagade anklagade Fenton Hardy för korruption…

Följ med på en noirversion av Kitty och Bröderna Hardy. En hårdkokt berättelse fylld av av bedrägeri, falskspel och dames. Välkommen till Bayport, som du aldrig upplevt staden förut!

I den här delen tar Kitty lite mer plats. Vilket inkluderar en tillbakablick på hur hennes mor gick bort. Relationen med pappan, Carson. Och om hur hon senare blir besviken på honom. Vilket leder till att hon vill hjälpa Hardybröderna.

Kitty och Carson
Kitty berättar hur det var efter det att hennes mamma, Kate gick bort.

En del saker överensstämmer inte med andra historier om i Kitty och bröderna Hardy universum. Här dör Kittys mamma Kate av en sjukdom, medan historien annars brukar vara att hon förolyckas i en bilolycka. Sedan skjuter ju inte Fenton ihjäl sig i vanliga fall. Han brukar leva och vara vid god vigör. Men här får man bara ta att allting är en mörkare version av det universum som Kitty och Bröderna Hardy brukar leva i.

De är dessutom inte ensamma. I del två omnämns flera andra av Stratemeyersyndikatets skapelser – Rover Boys och Bobbseytvillingarna. Fast här är Roverpojkarna skurkar och inte tvärtom. 😀

Kitty funderar över livet i Bayport
Bayport, en stad där man uppenbarligen alltid lierar sig med sina syskon och inga andra.

Kitty har nämligen kommit på en plan som går ut på att infiltrera Roverpojkarnas organisation genom att delta i en pokerkväll. Hon hoppas att det ska göra att de kommer närmare Bayports mörkare element. De som vet vem som ville sätta dit Fenton Hardy.

Poker i Bayport
Låt pokern börja men passa er för de där grabbarna.

Den här serien gavs ut av serieförlaget Dynamite Comics och det är den andra av sex delar i Big Lie-historien. Tecknare är Werther Dell’Edera och historien är skriven av Anthony Del Col. Den här delen sträcker sig över 32 sidor och gavs ursprungligen ut i April, 2017.

Läs mer om nästa del här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *