Nancy Drew – Dynamite Series del 4

I Bayports hamn pågår skumma saker. Kitty och Pete är där för att försöka reda ut hur Petes mamma dog. Hon hittades livlös i Bayports grottsystemet för flera år sedan och mordet har varit olöst sedan dess. Men nu tycks demonerna ha vaknat till liv igen. Ett nytt mord har inträffat och spåren leder till hamnen.

I den fjärde delen av NANCY DREW träffar Kitty och Pete mannen som Petes mamma arbetade för. Det visar sig också att hon inte är den enda personen i hans anställning som dött. Istället rör det sig om sex personer, de senaste tio åren. Rätt så mycket kan man tycka.

Kitty och Pete träffar Mariana Vegas chef.

Samtidigt försöker resten av gänget att få tag på Kitty. De irriterar sig på att hon aldrig svarar i telefonen. Vilket verkar vara ett återkommande problem. Så småningom hittar de ändå Kitty och utredningen fortsätter. De läser polisrapporter och det visar sig att gemensamt för de olika mordoffren var att de hade höga halter av drogen Excess blodet.

Bess har jobbat vidare på sitt håll och kommit i kontakt med ett gäng som skulle ha gått på en mystisk fest. Den är känd för att krylla med skumma människor och droger. Nu kan inte Bess vänner gå. Istället föreslår hon att gänget ska gå. Hon har tagit reda på vad man ska ha på sig och hon känner till det hemliga lösenordet som man behöver för att kunna komma in.

Gänget tar sig in på den mystiska festen
Nu blir det fest!

På festen pumpar musiken och ljuset. Gänget bestämmer sig för att gå skilda vägar. Kitty och Bess kollar vad som pågår där uppe. George och hennes flickvän kollar toan och killarna hänger i baren och på dansgolvet där de kollar efter misstänkta personer. Så småningom får de även tag på en tjej som säljer dem några piller.

IMG_4953

Hela avsnittet avslutas med att Bess kidnappas, bakbinds och forslas iväg i en bil. Några personer pratar om hur de ska göra sig av med henne…

Bess
Vart kommer är Bess på väg?

NANCY DREW gavs ut av serieförlaget Dynamite Comics och det här var den fjärde delen i en serie med totalt fem delar. Tecknare var Jenn St-Onge och historien skrevs av Kelly Thompson. Den här delen sträcker sig över 32 sidor och gavs ut i september, 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *