Spökskrivaren Sharon Wagner

I början av 80-talet skrev Sharon Wagner sin första Kittybok. Det var varken hennes första eller sista. Sharon var etablerad som författare och hade redan skrivit en mängd olika böcker, både för både barn och vuxna.

Hennes första bok, ”Prairie Lady/Prarie Wind” kom ut redan 1968 och var en hästbok, och det skulle bli mer av den varan. 1972 kom den första delen i hästserien Gypsy ut men det blev även andra hästböcker. Ett fåtal av dem översattes också till svenska. Det handlar främst om några böcker om Blue Eye. Jag har försökt hitta information om ifall det är samma serie som Gypsy men inte blivit riktigt klokare. Om du vet mer får du gärna lämna informationen i kommentarsfältet.

Två av Sharons hästböcker.

Med började Sharon även att skriva ungdomsdeckare och romantiska böcker, ofta med skräckelelement. Två av dem gavs ut i Sverige där de ingick i Mysrysarserien. Som gavs ut från mitten av 60-talet och 20 år framåt. Böckerna i serien handlade ofta om unga kvinnor som råkade ut för mystiska saker.

Därifrån är inte steget långt till böckerna om Kitty. Den första Kittyboken som Sharon skrev var Kitty vid Andarnas berg 1981. Fram till 1985 blev det sedan en bok per år, varav tre av dem gavs ut i Sverige.

Kitty vid Andarnas berg, 1981
The Elusive Heiress, 1982 (gavs aldrig ut i Sverige)
Kitty och den spanska medaljongen, 1983
Kitty och mystiska katten, 1984
The Eskimo’s Secret, 1985 (gavs aldrig ut i Sverige)

Själv föddes Sharon i den mysiga lilla staden Wallace i Idaho, året var 1936. Jag hittar däremot inga uppgifter om vad hon gjorde innan hon blev författare, men någon gång i tiden lämnade hon Wallace. Sharon avled nämligen i Phoenix, den 7:e maj, 2013. Hon hade då skrivit ett hundratal böcker. Flera under pseudonym. Utöver Carolyn Keene skrev hon även under författarnamnet Blythe Stephens och Casey Stephens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *