Choosing Sides

I River Heights är det dags för medborgarna att välja en ny borgmästare. Kitty och hennes vänner har bestämt sig för att engagera sig i Caroline Hills kampanj. Medan Ned ställer sig på hennes motståndares sida, Patrick Gleason. Allt går som det ska tills Caroline dras in i en mutskandal. Men är bevisen riktiga, eller är det någon som försöker sätta krokben för Caroline?
När sedan vittnet Bobby Rouse mördas har Kitty en smutsig historia att reda upp. Vem är mördaren och är Caroline skyldig till korruption?

Boken

Det här är den 84:e boken i Nancy Drew Case Files-serien. I USA gavs den ut i juni 1993. Som vanligt gavs den ut under pseudonymen Carolyn Keene och den verkliga författaren är hittills okänd.

Boken översattes heller aldrig till svenska så den enda versionen som finns är den amerikanska.

Det här är den hittills blodigaste Kittyhistorien jag läst och därför gissar jag att den är skriven av en författare som inte brukar skriva om Kitty. Det är absolut inte samma som i böckerna innan, där Bess ju precis dejtat den otrevliga Ted och innan dess en riktigt trevlig kille i form av Parker.

I den här boken är båda bortglömda och istället träffar hon en kille som heter Kyle som hon börjar dejta. Nog för att Bess är lite ombytlig när det gäller killar, men nu börjar det bli lite mycket. Särskilt eftersom alla dessa relationer presenteras som förhållandevis seriösa.

Men tillbaka till blodigheten. Så här beskrivs det när Kitty hittar den döda Bobby Rouse:

Kittys förhållande till döden brukar inte vara så här grafiskt.

Den här boken är inte till för små barn. Den handlar dessutom om politik.

Detta är också en historia där Brenda Carlton figurerar. Mer kvicktänkt och vass än vanligt. Ja, allt med den här historien är lite vuxnare än normalt. Förutom att både Kitty och Ned stödjer sina representanter mest för att de känner dem, än att av någon sorts politisk övertygelse.

Slutsats och betyg

Trots en massa hål i historien så gillar jag den här boken skarpt. Det är blodigt och brutalt. Dessutom har Brenda aldrig varit bättre. Äntligen har Kitty fått den Nemesis hon förtjänar – någon som är lika skarpsinnig som henne själv, och inte bara klumpig och divig.

Dessutom känns Kitty och Ned relation mer riktig än vanligt. Trots att de står bakom olika kandidater. Jag gillar att de hjälps på för att fånga skurken.

Jag tyckte detta var en riktigt spännande och bra bok och ger den en svag femma i betyg.

Bäst och sämst

Sämst: Bess och Kyles relation. Om boken bara hade innehållit en mening om Ted hade det känts bättre.
Bäst: Kitty och Neds låtsasbråk, när hon kallar honom jerk. Haha!

Övrig information

Antal sidor: 160
Utgivningsår i USA: 1993
Omslag: Tricia Zimic

Boken innan (enligt den amerikanska utgivningen): Diamond Deceit
Boken efter (enligt den amerikanska utgivningen): Sea of Suspicion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *