Dataspelet – Secret of the Old Clock

on

Året är 1930 och Kitty har blivit ombed att hjälpa Emily Crandall vars mamma nyligen avlidit och lämnat värdshuset Lilac Inn i hennes händer. Emily verkar däremot inte kunna klara av uppgiften. Dessutom befinner sig världshuset i ekonomiska svårigheter. Crandalls granne, Josiah Crowley gick också bort nyligen och han hade lovat att efterlämna något till Crandalls som skulle hjälpa dem att hålla sig flytande. Det gjorde han inte. Istället gick allt till Richard Topham, vilket många tycker är märkligt. När Kitty anländer till världshuset har det också utsatts för en stöld. Någon har stulit de Crandallska juvelerna, så i den här historien har Kitty inte bara ett, utan flera mysterier att lösa.

Det här är det tolfte spelet med Nancy Drew i huvudrollen. Det skiljer sig från de andra spelen eftersom det bygger på de första fyra böckerna om Kitty, Kitty som detektiv – klockmysterietKitty i SpökhusetKitty och kidnapparen och Kitty och diamantstölden. Spelet utspelar sig också  1930, när den första boken gavs ut. Spelets gavs också ut 2005, samma år som Kitty fyllde 75 år.

Själva spelet

Som vanligt är det här spelet ett peka-och-klicka-spel där Kitty spelas i första person. I spelet får man också välja svårighetsnivå genom att spela som junior eller senior detektiv. Det påverkar bara svårighetsgraden i pussel och gåtorna. Spelar man som junior får man också hjälp med att-göra-listor vilket så småningom leder en till lösningen på mysteriet. Utgången förblir ändå den samma oavsett vilken svårighetsgrad man väljer att spela på.

Spelet var ytterligare en framgång för utvecklarna Her Interactive även om många tyckte att spelet var lite väl kort.

Karaktärerna

Som vanligt innehåller spelet en del minnesvärda personer.

Emily Crandall
Håller Emily på att bli skogstokig?

Emily Crandall – Är bara 17 år och hennes värld har fallit samman. Hennes mamma har dött och sorgen är överväldigande. Samtidigt händer det märkliga saker runt omkring henne som inte gör saken bättre. Hon hör ljud, tavlor rör på sig och andra saker försvinner, för att sedan dyka upp någon annanstans. Det är i alla fall vad hon själv säger. Eller håller hon på att bli galen?

Jane Willoughby
Är hon mer egoistisk än hon verkar?

Jane Willoughby – Innan Emilys mamma gick bort bad hon Jane se efter hennes dotter och se till så att inget ont hände henne. Det är det Jane försöker göra. Jane ser efter världshuset, medan Emily blir alltmer paranoid. Det har gått för långt tycker Jane och försöker övertyga Emily om att sälja världshuset. Är det möjligen så att hon har andra motiv än att bara ta hand om Emily?

Richard Topham
Lurade Richard Josiah på något sätt?

Richard Topham – Bor i närheten av världshuset där han driver en skola för studier och utveckling av ens paranormala styrkor. Han är själv expert på ämnet, enligt honom själv. Det var till Richard som Josiah lämnade hela sin förmögenhet. Hur gick det egentligen till? Josiah hade ju lovat att Crandalls skulle ärva.

Jim Archer
Jim är inte så nöjd som han verkar.

Jim Archer – Depressionen har försatt Jim och hans bank i ett värre läge än han vill låta påskina. Han har förlorat mycket pengar. Det är ingenting som Jim stoltserar med. Tvärtom gör han sitt bästa för att dölja hur illa det egentligen är. Är det möjligen han som ligger bakom det förfalskade testamentet och stölden av juvelerna. Allt för att rädda banken?

Övrig information

Nedan kan du se en walkthrough med Caitlyn. Den är uppdelad på 11 videor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *