Tankar kring Penny Parker-serien + topplista

Mildred Wirt Benson må vara mest känd för sina Kitty-böcker, men Penny Parker förtjänar ändå ryktet om att vara de bättre böckerna. Så om du är ett Kitty-fan utöver de vanliga är dessa böcker ett definitivt måste!

Jag har drivit den här sidan i 3-4 år nu, och mellan alla Kitty-böcker varvar jag andra bokserier. Dels för att få lite perspektiv, dels för omväxlings skull. En av de första bokserier jag började läsa vid sidan av var den om Penny Parker.

Jag kände mig särskilt sugen på den eftersom serien var Mildreds personliga favorit. Jag hade även läst i olika forum att många andra Kitty-fans gillade dessa böcker. Så ribban var högt lagd redan från start.

Den mänskliga Penny Parker

17 böcker senare kan jag inte annat än att sälla mig till beundrarskaran. Jag gillar dessa böcker skarpt, så skarpt att Penny blivit min favorit bland alla flickdetektiver. Jag gillar henne bäst!

Anledningen är främst hennes sprudlande personlighet. Hon blir arg, avundsjuk, missunnsam och glad. Hon är snäll och empatisk, nyfiken och envis. Allt levereras med glimten i ögat och det är vad som gör henne så sympatisk. Livet mer Penny är ett äventyr, förmodligen på gott och ont för hennes närmaste.

Genom böckerna får vi ju även lära känna dem. Hushållerskan mrs Weems, pappan, bästa kompisen Louise, journalisten Jerry och de andra kollegorna på pappans tidning.

Jag vill också nämna Leaping Lena som är Pennys bil. De har en minst sagt komplicerad relation. Då Leaping Lena är lite oberäknelig. Trots det gillar Penny Lena och har inga som helst planer på att skrota henne.

Lena är inte den enda som är egensinnig heller. Böckerna är fyllda av den ena märkliga gubben/gumman efter den andra. Och Penny blir ofta vän med dessa unikum från samhällets utkant.

Alla dessa härliga personligheter utgör sedan kryddan på moset. Moset består av mysiga mysterier om spioner, tjuvar, bedragare och andra skurkar. Dessa sätter Penny givetvis stopp för.

Jag kan inte annat än att varmt rekommendera den här serien. 😀

De bästa böckerna i serien:

  1. Danger at the Drawbridge
  2. The Wishing Well
  3. The Cry at Midnight
  4. Behind the Green Door 
  5. Voice From the Cave

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *