Dataspelet – The Final Scene

Tillsammans med vännen Maya Nguyen ska Nancy/Kitty Drew delta i filmpremiären av ”Vanishing Destiny”. Den ska spelas på Royal Palladium Theater – en anrik gammal teater som snart ska rivas. Den största anledningen till att flickorna är där är egentligen att Maya ska intervjua filmens stora stjärna, Brady Armstrong, för hennes skoltidning. Men något går fel. När Maya går in för att träffa Brady blir hon istället utsatt för en kidnappning. Nu måste Kitty hitta lösa brottet annars kommer Maya bli tillintetgjord i rivningen.

Det här är det femte spelet i dataspelsserien om Kitty. Det släpptes lagom till julhandlen 2001 och blev ytterligare en framgång i serien. Även om jag personligen föredrar de två spelen som kom innan det här spelet, ”Message in a Haunted Mansion” och ”Treasure in the Royal Tower”. Ändå mötes även det här spelet av beröm.

Karaktärerna klibbar sig till Kittyformeln men förfinar och förbättrar den – de lägger till lite spänning, mer intressanta misstänkta och en skarpare dialog.

Så skrev dataspelsjournalisten Charles Herold i New York Times. Han hyllade spelet som ett av de bästa 2001. Annars var var Grand Theft Auto (GTA) III årets storsäljare.

Själva spelet

Boken "The Final Scene".
Spelet bygger på boken med samma namn.

Spelet är upplagt som vanligt. Det spelas i första person, som Kitty. Genom henne ska man lösa gåtor, intervjua personer och hitta Maya. Det är ett peka-och-klicka-spel, lämpligt från 10 år och det kan spelas i två svårighetsnivåer, som junior, eller senior detektiv.

Spelet bygger på boken ”The final scene” som släptes 1989 i USA. Den gavs tyvärr aldrig ut på svenska.

Karaktärerna

Maya Nguyen
Har någon sett Maya Nguyen?

Utöver Kitty figurerar följande personer i spelet.

Maya Nguyen – Kittys väninna som kidnappas i spelets öppningsscen. Hon är där för att intervjua Brady Armstrong.

 

Brady Armstrong
Den något självgoda Brady Armstrong.

Brady Armstrong – Brady är stjärnan i den nya filmen ”Vanishing Destiny”. Han har fullt upp av sig själv, även om det egentligen är hans agent Simone som sköter om detaljerna. Han verkar ändå oroa sig för hur det ska gå efter teatern rivs. Tänk om filmen floppar.

Simone Mueller
Simone är den som har koll på allt när det gäller Brady.

Simone Mueller – Simone är Bradys självcentrerade agent. Hon pratar mest i telefon när Kitty dyker upp. Hon bestämmer sig också för att skjuta på premiären av Bradys film när hon får höra att Maya har blivit kidnappad. För att skapa mer intresse. Är kidnappningen möjligen en PR-kupp?

Joseph Hughes
Joseph i sin bästa skjorta.

Joseph Hughes – Joseph är teaterns vänliga vaktmästare. Han befinner sig oftast i projektorrummet men han har arbetat på teatern i hela sitt liv och kan den både utan- och innantill. Den är hans liv. När den nu ska rivas är han påtagligt rörd. Skulle det möjligen kunna vara ett motiv till att kidnappa Maya?

Nicholas Falcone
Nicholas leder motståndsgruppen H.A.D.I.T. Bråka inte med dem.

Nicholas Falcone – Att riva gamla teatrar gör man inte ostraffat enligt Nicholas. Han är ledare för ”H.A.D I.T.” eller ”Humans Against the Destruction of Illustrious Theaters” (övers. Människor Mot Rivningar av Ärofyllda Teatrar). Tillsammans med andra övertygade leder han protesterna mot rivandet av teatern. Han verkar hjälpsam och oskyldig tills polisen avslöjar att han har en historik av att ha kidnappat någon tidigare. Har han gjort det igen?

Övrig information

  • Plattform: Microsoft Windows
  • Genre: Äventyr
  • Utvecklare: HerInteractive
  • Antal spelare: 1
  • Premiär: 1:a november 2001
  • Föregående spel: Treasure in the Royal Tower
  • Nästa spel: Secret of the Scarlet Hand

Nedan hittar du Rachels walkthrough av ”The Final Scene”.

https://www.youtube.com/watch?v=nR0-FeX3ijM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *