Dataspelet – Trail of the Twister

on

I det här spelet står 100 000 000 dollar på spel. Det är nämligen vinsten för den som lyckas upptäcka en formel som gör att man lättare kan förutspå vart tornados ska slå till. När utrustningen sedan börjar fallera och medlemmarna i ett av teamen börjar råka ut för ”olyckor” kallas Kitty / Nancy Drew in. Är det bara otur eller försöker någon förstöra gängets chanser att vinna?  

I Oklahoma har ett forskningslag drabbats av en serie olyckor. Bland annat blir en praktikant strandsatt mitt i en storm. Det resulterar i ett brutet ben. Samtidigt är teamet nära att vinna Green Skies stormtävling. P. G. Krolmeister som har sponsrat laget med den tekniska utrustningen skickar dit Kitty för att förhindra ytterligare olyckor och reda ut vem som ligger bakom sabotagen. För att kunna lösa mysteriet låtsas Kitty vara en praktikant och blir på så sätt medlem i teamet.  Samtidigt närmar sig nästa storm.

Nedan kan du se en trailer.

Spelet

Det här är det 22:a Kittyspelet i ordningen. Det släptes 2010, samma år som ”Call of Duty: Black Ops” blev årets storsäljare.

Som vanligt, när det gäller Kittyspel så ”är” man Kitty. Mysteriet löser man sedan genom att peka-och-klicka-spel. I början av spelet väljer man mellan två svårighetsgrader – junior eller senior detektiv, beroende på hur svårt man vill att spelet ska vara. Genom spelet måste man sedan lösa en mängd klurigheter, fördjupa sig i meteorologi, klara sig genom tornados, lösa pussel, studera moln och förhöra misstänkta. Spelet innehåller också en mängd miniatyrspel som man kan spela i traktens affär. Där finns det nämligen ett arkadspel. Spelar man det kan man vinna pengar som går att använda i affären.

Kitty och Stormjägarna
Boken som spelet bygger på.

”Trail of the Twister” bygger löst på boken ”The Mystery in Tornado Alley” som släptes 2000. Två år senare släpptes samma bok på svenska, under namnet ”Kitty och stormjägaren”.

 

 

Karaktärer

Som vanligt är karaktärerna viktiga för ett lyckat Kittyspel.

Scott Varnell
Många har anklagat Scott för att vara ett geni. Och han klagar inte.

Scott Varnell – Är forskningslagets teamleader och alltid butter. Samtidigit är ingen mer hängiven när det gäller att studera tornados. Han har någon sorts inuitiv förmåga att kunna läsa av och förstå dem. Vissa har till och med kallat honom geni. Men som med många genier är inte galenskapen långt borta och den sista tiden har han börjat bete sig märkligt.

Debbie Kircum
Debbie är damen med järnkoll.

Debbie Kircum – Är lagets projektledare och den som gör det mesta av arbetet. Hon är alltid där när hon behövs och har koll på det mesta. Till och med Scotts humör.

 

 

Tobias Frosty Harlow
Frosty är verklighetens mr Cool.

Tobias ”Frosty” Harlow – Frosty är gängets fotograf. Han började jaga och fotografera tornados av en slump och tog några riktigt episka bilder på en tornado som han hamnade i. Hans smeknamn kommer från just denna incident, eftersom han alltigenom bibehöll kylan. Hans självförtroende är det heller inget fel på.

Chase Relerford
Är Chase verkligen en i laget?

Chase Relerford – Är gängets fixare. Egentligen har han inte så bra koll på det här med stormar utan hamnade i forskarlaget som en del av hans övriga studier. Men sedan blev han allt mer fascinerad av ämnet.

 

Pa
Teaterapan Pa.

Pa – Driver den lokala affären där man kan köpa på det ena och det andra, liksom spela arkadspel. Han har bott i Oklahoma nästan lika länge som staten har funnits och kan allt om både tornados och historia. Därför driver han också ett museum om statens historia. Han gillar också teater och har man tur spelar han ibland spontant upp en scen.

Slutsats och betyg

Det här var det första Kittyspelet som jag själv spelade. Roligt efter att bara ha suttit och tittat på andra som spelat de första spelen. Med det sagt tycker jag inte att det här är det bästa spelet i serien. Historien är lite trist är den inte? Och karaktärerna är de bästa heller, särskilt inte butterburken Scott.

Roliga pussel

Det betyder ändå inte att det här inte var roligt. Av någon märklig anledning uppskattade jag muspusslet bäst. Det var rent meditativt att bara sitta och skruva på möss som går in i en labyrint. Givetvis släppte Kitty ut dem i de fria senare. Inga mord här inte.

I spelet ska man också fixa ihop elektroniska bräder åt Chase. För det får man betalt. I början fattade jag inte riktigt vad det gick ut på, men mot slutet var jag en riktigt fena på detta. Då blev det också roligare.

Sedan uppskattade jag sirenpusslet också. När man ska sätta ut sirenen på en karta och se till att alla kan nås av larmet om stormen kommer.

 

 

Mitt slutbetyg för det här spelet blir en trea.

Övrig information

Nedan kan du se en walkthrough av spelet med Arglefumph

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *