Deadly Doubles

Kitty har åkt till Alexandria för att hjälpa senator Kirkpatrick med en tjänst. Istället misstar någon henne för att vara den nya tennisstjärnan Teresa Montenegro och kidnappar henne. Det visar sig snart att det pågår ett politiskt spel bakom kulisserna på den pågående tennisturneringen, som på något sätt hänger ihop med en revolution i Sydamerika. Och nu är Kitty plötsligt indragen...

Det visar sig snart att någon vill mörda Teresa, en terrorist som har en dödslista med ett antal personer han ska mörda i USA. Tillsammans med George och Bess försöker Kitty att hjälpa Teresa, liksom CIA och få tag på den farliga terroristen.

Boken

Det här är den sjunde boken i Nancy Drew Files-serien med Kitty. Serien riktar sig till en något äldre publik än originalserien med Kitty. Det gör att böckerna kan innehålla mord och annat mer vuxet. Som i den här boken till exempel… Här förekommer det både mord och mer vapen än vanligt.

Filmen ”Schakalen” från 1997.

I USA gavs boken ut 1987 och i Sverige gavs den aldrig ut på svenska. Eventuellt på grund av det vuxna temat. Ett lands revolution, terrorism och tennis! Den här boken är faktiskt en politisk thriller i stil med ”Schakalen” (av Frederick Forsyth). En bok som även filmatiserats ett par gånger.

Däremot är det revolutionerande landet helt uppdiktat i den här versionen. San Carlos finns alltså inte.

Boken utspelas mestadels i Alexandria som ligger i staten Virginia. Sedan händer det även saker i Washington DC som inte ligger så långt därifrån.

En del av boken kretsar också kring att Kitty och Teresa ser väldigt lika ut. Det är ju därför kidnapparna förväxlar dem i början. Det känns som en klassisk grej som ibland händer i Kittyböcker. Kittys första dubbelgångare dök upp i ”Kitty och diamantstölden”.

Slutsats och betyg

Jag brukar gilla politiska thrillers och är dessutom svag för både ”Schakalen” och tennis. Men ändå levde den här boken inte upp till mina förväntingar. Kanske var det allt våld, kanske det faktum att jag nog föredrar när Kitty deltar i en pusseldeckare istället för i en thriller. Jag vet inte… Det kändes också som att man aldrig riktigt fick någon känsla för Kitty, inte förrän i den andra halva av boken. Innan dess kändes Kitty bedövad på något sätt. Som att hon inte riktigt var där. Jag vet inte varför…

Så nej. Det här borde ha blivit en bra bok på pappret, istället jag ger den bara en tvåa i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Jag hade velat att skurken var någon redan känd person. Det blir liksom bättre då, när man får sitta och gissa vem det kan vara, boken igenom. Sedan förstod jag aldrig riktigt vem som var vem i San Carlos. Presidenten var skurk, men rebellerna verkade inte jättebra dom heller… Komplicerat.

BästAtt man ändå försökte sig på att skriva en politisk thriller med Kitty. Jag gillar idén även om det inte blev jättebra just här.

Övrig information

Antal sidor: 149
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1987
Bokens olika omslag.

Föregående bok: White Water Terror
Nästa bok: Two Points to Murder
Ingår i Nancy Drew Files-serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *