False Pretenses

I ett av rummen på pappa, Carsons kontor, hittar Kitty en person som blivit mördad. Det är en kollega på advokatbyrån. Snart visar det sig att offret egentligen var en hänsynslös utpressare med många fiender. En av dem borde vara mördaren, men vem? Det tänker Kitty givetvis ta reda på…

Boken

Det här är den 88:e boken i Nancy Drew Case Files-serien. I USA gavs den ut i oktober 1993 och den skrevs som vanligt under pseudonymen Carolyn Keene, medan den verkliga författaren är än så länge okänd.

Det här är ytterligare en bok so utspelar sig i anknytning till Kittys pappa, Carsons arbete.

Det är inte första gången. Carsons advokatbyrå har tidigare varit attraktion i Kittyböckerna. Kanske främst i ”Trial by Fire” där Carson blir anhållen, misstänkt för mutbrott. Carson kommer även att bli en av de huvudmisstänkta i den här boken. Liksom Kyle, Bess’ nya pojkvän, som arbetar för Carson. Han var på kontoret när mordet ägde rum.

Som den professionella detektiv Kitty ändå är, så måste hon givetvis även undersöka Carsons alibi. Det leder till en spänd konfrontation med Carson.

Carson erkänner att han var på kontoret under mordkvällen.

Förutom att Kitty har ett mord att utreda och en pappa att rentvå, så dyker även Brenda Carlton upp. Brenda är journalist och Kittys främsta rival när det gäller äran att lösa olika mysterier. Nu vankas det en sensation i River Heights – givetvis dyker Brenda upp för att göra saken värre.

Brenda är mer på hugget än vanligt.

Saker blir inte bättre när Bess säger att hon aldrig mer vill se Kitty, efter att hon anklagat hennes nya pojkvän för mordet. Jo-jo, Kitty har en del att göra i den här historien…

Slutsats och betyg

Jag hade inga större förväntningar på den här boken men när jag insåg att det skulle vara ytterligare ett mysterium med Carson som huvudmisstänkt, så steg ambitionsnivån.

Jag tycker att det ger en liten ny dimension till Kitty och Carson relation. När de inte bara möts över frukosten med trevligheter och muffins.

Jag gillade också skurken, som verkar vara någon sorts psykopat och mer minnesvärd än vanligt. Det var riktigt härligt när hen åkte dit. Även om det kanske var lite väntat.

Det hindrar inte mig från att gilla detta skarpt. Jag ger boken en femma i betyg.

Bäst och sämst

Sämst: Hmmm… Är Kyle verkligen Bess’ sorts kille? Hon brukar inte falla för den hårt arbetande intellektuella typen…
Bäst: Att Brenda var så härligt elak. Krydda på moset.

Övrig information

Antal sidor: 149
Utgivningsår i USA: 1993
Omslag: Tricia Zimic

Boken innan (enligt den amerikanska utgivningen): Moving Target
Boken efter (enligt den amerikanska utgivningen): Designs in Crime

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *