Kitty och fången på Rock Island

Kitty, George och Bess har åkt på semester till en paradisö som tillhör Jungfruöarna. Dit ska också ett av världens största rockband komma, för att spela in deras senaste video. Men allt står inte rätt till i paradiset. Märkliga saker pågår bakom kulisserna och när den ena personen efter den andra plötsligt lämnar ön bestämmer sig Kitty för att ta reda på varför.

Boken

Det här är den 58:e boken i Nancy Drew Files-serien. Den gavs ut när våren började pocka, i april 1991 – den svenska översättningen dröjde däremot till 1993. Som vanligt gavs den ut under pseudonymen Carolyn Keene. Den verkliga författaren är hittills okänd.

Medan Ned sysselsätter sig med studier åker Kitty och hennes vänner på semester. Den här gången till St. John i Karibien. Tittar man på bilderna ser det verkligen idylliskt ut.

Här möter gänget ytterligare ett av världens största rockband, Woody and the Hot Rods. Bandet består av tre medlemmar och de har kommit till ön för att filma sin senaste musikvideo. På ön finns också Courtney som tidigare har haft ihop det med en av bandmedlemmar. Relationen ledde till en del slitningar i bandet och det har ryktats om att bandet ska splittra upp. Något som Bess klargör att hon inte skulle kunna hantera. Hon är riktig fangirl.

Givetvis blir tjejerna och rockbandet goda vänner. De deltar också i inspelningen av videon.

Man skulle verkligen vilja se hur Bess ser ut i den här scenen.

Jag blir också lite konfunderad över George frukost. Skulle jag mot förmodan äta en muffins, äter jag den som den är. George har tydligen helt andra planer för sina muffins.

Smör och hallonmuffins?

Kitty blir också bekant med några andra trevliga personer, men de försvinner snart under konstiga former. Hon inser dessutom att både den ena och andra bär på hemligheter och att hotellet inte riktigt är vad det utger sig för att vara.

Slutsats och betyg

Generellt gillar jag när Kitty befinner sig på olika tropiska öar och St. John verkar vara något utav Royce Roycen av tropiska öar. Ön ligger inte jättelångt från Dominikanska Republiken där jag varit. Därför blir det lite extra lätt att föreställa sig sanden mellan tårna här.

Tyvärr är den första halvan av den här boken rätt så seg och det tar en bra stund innan mysteriet verkligen drar igång. Under den tiden bjuds man förvisso på en del komiska scener. Bess dansar och Kitty skryter om sitt Kazoospelande. Men räcker det?

Sedan måste vi prata lite om omslaget till den här boken också. Skjortsen och killen med gitarren. Han ska föreställa en av de coola killarna i Woody and the Hot Rods men han ser mer ut som den jobbiga killen från valfri ungdomsfilm från 80-talet.

Ändå tycker jag att själva mysteriet är rätt så bra. Det är bara synd att tempot är så lågt och inledningen så lång. Hade det inte varit för det hade den här boken fått en trea. Nu blir det bara en tvåa.

Bäst och sämst

Sämst: Omslaget. Den svenska titeln är inte heller helt klockren.
BästNär Bess dansar extra häftigt.

Övrig information

Det amerikanska omslaget.

Antal sidor: 198
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1991
Bokens olika omslag:

Föregående bok: Into Thin Air
Nästa bok: High Risk
Ingår i Nancy Drew Files-serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *