My Deadly Valentine

I samband med Alla Hjärtans Dag åker Kitty och Bess till Emerson för att hälsa på sina pojkvänner Ned och Kyle. Där får de bo ihop med sororitetssystrarna i Theta Pi. Det är kärleksvecka med events och överraskningar. Men saker går inte riktigt som tänkt när veckans ”Drottning” Rosie Lopez blir slagen medvetslös och det är bara början på Kittys nya mysterium…

Boken

Det här är den 92:a boken i Nancy Drew Case Files-serien. I USA gavs den ut i februari 1994, samma månad som OS i Lillehammer. Den skrevs som vanligt under pseudonymen Carolyn Keene. Den verkliga författaren är hittills okänd. Boken översattes heller aldrig till svenska, utan verkar bara finnas i amerikansk utgåva.

Återigen befinner sig Kitty på Emerson Collage. Det är inte heller första gången hon bor ihop med Sororitysystrar som alltid råkar i trubbel. (Hon kan ju inte bo med Ned och hans collegebröder.) Hos systrarna antingen käbbel mellan medlemmarna och är det inte det så är någon annan arg på dem. Det gäller givetvis även den här gången också, när den ena systern efter den andra råkar ut för olika attacker.

Det betyder att kärleksveckan är över, särskilt för Kitty som givetvis ger sig efter förövaren.

Systerskapet i den här boken kallas för Theta Pi. För skojs skull kollade jag givetvis upp om den finns eller har funnits på riktigt. Neds finns ju (Omega Chi Epsilon). Det visar sig däremot att Theta Pi inte är en verklig sorority.

Trots att fallet är knivigt hinner flickorna med en hel del andra saker än att bara utreda brott. Det blir romantisk film med Ned, sportevenemang och fest. Vem har tid med plugg när det är kärleksvecka?

Kitty får till sist en Alla Hjärtans dag-present av Ned.

Slutsats och betyg

Som vanligt är jag lite extra skeptisk till historier som utspelar sig på Emerson, och sororitetssystrar känns dessutom extra sunkigt. Förvånansvärt nog leder den inställningen till någon sorts skadeglädje, när den ena systern efter den andra råkar ut för något obehagligt. Det är ju någon sorts elit med tveksamma värderingar som åker på nöten. Det som stör mig är att Kitty är ”inne” med dom.

Ja, min relation till elitklubbar är inte den bästa.

Förutom de så är det här en stabil Kittyhistoria. Bra tempo och härligt trams på ett college. Jag ger boken en trea i betyg.

Bäst och sämst

Sämst: Upplösningen och motivet var lite underväldigande. Jag hade velat ha något snaskigare.
Bäst: Att Bess fortfarande är ihop med Kyle. Det här måste vara någon sorts rekord för Bess. Ja, i modern tid i alla fall (hon var ju ihop med den där tråkmånsen i bokseriens begynnelse… vad hette han… Biff?)

Övrig information

Antal sidor: 160
Utgivningsår i USA: 1994
Omslag: –

Boken innan (enligt den amerikanska utgivningen): If Looks Could Kill
Boken efter (enligt den amerikanska utgivningen): Hotline to Danger – Kitty och telefonmysteriet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *