Nancy Drew – Dynamite Series del 3

Sist hittade Kitty och Pete en död kvinna i Bayports grottsystem. Där hittades ju även Petes mamma för flera år sedan, även hon död. Det var dessutom ungefär samtidigt som Kittys mamma dog. Nu misstänker Kitty att morden hänger ihop på något sätt. 

I del tre av serien NANCY DREW anmäler Kitty och Pete mordet till Bayports polis som verkar mer eller mindre helt inkompetent. Ett inte helt ovanligt problem i Bayport. De tror nämligen att mordet är ett självmord.

IMG_4690

I historierna om Bröderna Hardy hade ofta problem med polisen. De tror inte att polisens teori stämmer och bestämmer sig för att ta saken i egna händer. Genom att bevisa att dagens mord inte var ett självmord hoppas de att polisen också öppnar förundersökningen kring mordet på Petes mamma.

Kitty, Frank, Joe, Bess, Pete, George och hennes flickvän har en plan.
Efter ett möte bryter gänget upp. Planen är att lösa fallet.

Den döda kvinnans kropp visade sig också innehålla någon form av drog som tydligen distribueras i Bayport. Det visar sig att Bess har mest kännedom om den. Drogen förknippas också med en årlig fest som snart ska äga rum. Joe blir väldigt imponerad av Bess och det flirtande som de båda började med i förra episoden trappas upp. Det blir till romantik och hångel. 🙂

Samtidigt beger sig George, hennes flickvän och Frank till biblioteket där de fortsätter med sina efterforskningar.

Kitty och Pete däremot har en annan uppgift och beger sig till hamnen. Där tänker de fråga runt om mordet. Stämningen är mörk och mystisk. Kitty får dåliga vibbar men de kommer inte att hindra dem från att hitta sanningen…

IMG_4697

NANCY DREW gavs ut av serieförlaget Dynamite Comics och det här var den tredje delen i serien med totalt sex delar. Tecknare var Jenn St-Onge och historien skrevs av Kelly Thompson. Den här delen sträcker sig över 32 sidor och gavs ut i augusti, 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *