Peggy och den osynlige mannen

Peggy tog inte blicken ifrån mannen som satt några rader framför henne. Plötsligt reste han sig och försvann ut genom en sidodörr.
Peggy smög sig efter honom, och nere i entrén fick hon se hur han tumlade utför en trappa. Då kom hon att tänka på vad Lappe sagt:
– Det är något mystiskt med den där mannen! Och vi ska ta reda på vad det är…

Boken

Det här är den 16:e boken i serien om Peggy och den gavs ut 1971 i hemlandet Danmark. I Sverige kom den ut åtta år senare, 1979. Som vanligt skrevs den av den danska barn- och ungdomsboksförfattaren Niels O. Levinsen, under pseudonymen H. J. Temple.

Originalversionen från Danmark.

I Peggys hemland var det här den näst sista boken i serien. Medan den lanserades som den sista i Sverige. Varför, finns det ingen direkt logisk förklaring till. Kanske blev det bara så.

Historien är nämligen precis som de alla de andra Peggy-böckerna. Och gillar man dem kommer man också att gilla den här.

Den här gången blir Peggy indragen i en jakt på en mystisk man. Han skulle nämligen ha dött för flera år sedan, men i samband med en teaterföreställning dyker han upp i publiken, för att sedan försvinna igen.

Vem är han? Är det verkligen samma man? Varför lever han? Och vad hände egentligen för alla de där åren sedan, när han ”dog”?

Ja, det är ett rätt så sofistikerat litet mysterium det här. Vid sin sida för att lösa mysteriet har Peggy Lappe och polisen. Men det kommer inte vara helt lätt att för Peggy att lösa fallet.

Slutsats och betyg

På sätt och vis känns det vemodigt att det inte finns några fler böcker om Peggy. Det har verkligen varit trevligt att läsa böckerna om henne.

Samtidigt är jag också glad att den här boken inte var sämre än någon annan. Hon gör en fin och värdig sorti i ett bra mysterium. Jag imponeras särskilt över att plotten var särskilt uttänkt i den här historien. Skurken som ”återuppstår” från de döda och sedan får en massa fiender efter sig. Historien känns kanske igen, men inte från andra flickböcker.

Jag känner mig mycket nöjd med den här boken och ger den en stark fyra i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Att detta är sista boken om Peggy.
Bäst: Mysteriet som känns lite unikt för en flickbok.

Övrig information

Antal sidor: 158
Första upplagan
Tryckt i Falun, 1979
Bokomslag: Wenche Holstad
Wahlströms boknummer: 2049
Originaltitel: Peggy og tryllekappen

Föregående bok: Peggy och de gåtfulla fotspåren
Nästa bok: –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *