The Ghost of Grey Fox Inn

Kitty, Bess och George åker till South Carolina för att vara med på Bess’ andra kusins bröllop. Men snart visar det sig att någon verkar vilja sabotera festen. Det spökar, någon byter ut blommorna mot en annan sort och snart är även bröllopsringarna spårlöst borta.
Är värdshuset hemsökt av något illasinnat väsen, eller är det någon annan som inte vill se paret lyckligt gifta?

Boken

Det här är den trettonde boken i Nancy Drew Diaries-serien. Den första boken i serien släpptes 2013 och det släpps fortfarande nya böcker i serien. Böckerna skrivs som vanligt under pseudonymen Carolyn Keene och den verkliga författaren är hittills okänd.

Ännu en gång befinner sig Kitty och hennes vänner i South Carolina, på ett gammalt världshus. Det är hemsökt av mystiska ljud och märkliga skuggor. Men Kitty köper inte förklaringen. Hon tror att något annat är i görningen.

När bruden sedan råkar ut för det ena missödet efter det andra, så verkar angreppen vara mer personliga och mänskliga. Någon verkar avundsjuk och det visar sig snart att flera personer har anledning att vara det. Men vem av dem är tillräckligt skurkaktig?

Visst är det då tur att Bess fick bjuda med sig hela plus två till bröllopet, och att en av dem är mästerdetektiv.

Gammal bortglömd skrock?

I boken påstås det också att gula rosor för otur med sig på bröllop. Något som jag inte kände till. Jag Googlade också runt på det, men hittade inget riktigt konkret. Däremot sa min mamma att hon ville minnas att det stämde. Gula rosor ska man inte ha på bröllop om man är skrockfull.

Om du har annan information om detta för då gärna dela med dig i kommentarsfältet. För jag blev nyfiken.

Slutsats och betyg

Den här boken var över förväntan. Spöken, lönnrum, försvunna värdesaker och skrock. Dessutom är det svårt att motstå scenen när brudparets föräldrar möts för första gången. Sydstatarna är härliga och öppna. Nordstatarna är betydligt stelare och det hela går inte riktigt så bra som man kunde önska sig.

Sedan blir jag i och för sig väldigt irriterad på idén med att en annan person hade kunnat gifta sig med en av dem i brudparet. Om hen hade träffat personen den där dagen istället för den som gjorde det. Men så fungerar väl inte kärlek? Det handlar väl mer om personkemi och sådana saker.

Nåväl. Annars är jag som sagt väldigt nöjd med boken och särskilt gillade jag slutet som började på ett sätt och sedan tog en helt annan vändning. Kul. Dessutom tycker jag att man lyckas rätt så bra med att ge de olika personerna karaktär, på relativt få sidor.

Jag ger boken en mycket stark fyra i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Det där med att ”om jag varit där hade hen blivit kär i mig istället”. Trams!
Bäst: Skurkens raffinerade plan och Georges tal till bruden när hon börjar tvivla på sg själv.

Övrig information

Antal sidor: 168
Första upplagan
Publicerad i USA 11 ocktober 2016 av Aladdin
Finns även som ljudbok, men bara på engelska.

Ingår i serien Nancy Drew Diaries
Föregående bok: The Sign in the Smoke
Nästa bok: Riverboat Roulette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *