The Search for Cindy Austin

Cindy Austin är något av ett underbarn, extremt intelligent för att vara tolv år. Men så är hon också dotter till två framstående forskare. När hon träffar Kitty blir hon fascinerad av detektivarbete och bestämmer sig för att utmana Kitty. Hon rymmer och lämnar bara en liten ledtråd för Kitty att följa. Det hela tar en dramatisk vändning när det snart visar sig att någon annan också är ute efter Cindy – någon som kallar sig för ”Mästaren”. Vem kommer att hitta Cindy först?

Jakten på Cindy leder till skumma områden där Kitty riskerar livet. Hon blir överfallen och inkastad i ett elstängsel. Förutom att hitta Cindy måste Kitty också ta reda på vem den farliga Mästaren egentligen är…

Boken

Det här är den 88:e boken i Nancy Drew Mystery Stories-serien. I USA gavs den ut 1989 men översattes aldrig till svenska. Boken skrevs av Nancy Bush under den sedvanliga pseudonymen, Carolyn Keene. Hon har även gjort sig ett namn som författare i andra sammanhang.

Den här historien utspelar sig uteslutande i River Heights med omnejd. Där får vi även veta att staden har ett eget fotbollslag som originellt nog kallas för ”Wildcats”. De har en viktig match som ska spelas.

Historien kretsar också kring Cindys föräldrar som har tagit fram en formel som förhindrar åldrande. Det hela är väldigt revolutionerande och därför omges familjen av livvakter. Det är nämligen många som skulle vilja lägga vantarna på den där formeln.

Kitty råkar i trubbel i närheten av en bondgård. Här illustrerat i den franska versionen av boken.

I boken får vi också lära oss att det inte bara är Kitty som har en egen bil. Det har minsann både George och Bess också. Annars brukar det ju alltid vara Kitty som kör allihopa överallt, i sin Mustang.

Slutsats och betyg

Jag blev faktiskt lite irriterad när jag läste den här boken. Jag tyckte nämligen att den här Cindy-personen var väldigt irriterande. Varför ska hon rymma iväg hela tiden om hon nu är så himla smart? Då borde hon väl förstå att det är dumt när familjen redan har en massa livvakter. Nej, för mig går något inte ihop i historiens själva upplägg och det irriterade mig genom hela boken.

Jag tyckte också att beskrivningen av den där fantastiska formeln kändes väldigt luddig och inte heller särskilt trovärdig. Jag fick aldrig något riktigt grepp om vad det egentligen var. Och kanske är jag kräsen, men då är jag väl det!

På plussidan ligger några rätt så spännande bilscener. Dels en som utspelar sig på en dålig väg. Jag skulle nästan gissa att den skrevs som en hyllning till ”Kitty och kidnapparen”. Jag vill minnas att den har en episod som är snarlik. Så det var lite roligt.

Jag kan ändå inte ge den här boken mer än en stark etta i betyg. Jag blev för irriterad på Cindy.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Cindy.
BästBilscenen.

Övrig information

Antal sidor: 164
Förlag: Simon & Schuster
Bokomslag: Linda Thomas

Utgivningsår i USA: 1989
Bokens olika omslag.

Föregående bok: Kitty och TV-mysteriet
Nästa bok: Kitty och kidnappade discjockeyn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *