The Suspect in the Smoke

River Heights ungdomscenter drabbades nyligen av en förfärlig brand så Kitty, George och Bess engagerar sig för att hjälpa till med återuppbyggnaden. Snart går arbetet snett när någon hotar centrets chef Mary McGregor. Dessutom verkar flera skumma saker vara i görningen. Den senaste räkningen till försäkringsbolaget försvann. Det verkar som om någon inte vill att ungdomscentret ska starta upp igen… men vem?

Boken

Det här är den 115:e boken i originalserien om Kitty och den gavs ut 1993. Tyvärr är den verkliga författaren bakom den här historien inte känd i nuläget. Men som vanligt skrevs den under pseudonymen Carolyn Keene.

Den här historien utspelar sig i River Heights som verkar ha drabbats av en pyroman. Ett lite udda tema för Kitty och jag kan inte minnas att Kitty någonsin jagat en sådan förr.

Tillsammans med sina bästa vänner försöker Kitty göra allt för att få ungdomscentret tillbaka på fötter. Flickorna bjuder till och med på en sång- och dansföreställning.

Efter succén med första låten börjar flickorna sjunga ”Black and White” av Michael Jackson.

Jo, boken är lite annorlunda från många andra Kittyböcker. Temat, pyromanen och sången. Det låter inte ens som en Kittybok.

Slutsats och betyg

Jag hade tänkte skriva den här artikeln för flera veckor sedan. Det var ungefär en månad sedan jag läste boken och vanligtvis brukar jag försöka skriva om boken så snabbt som möjligt efter att ha läst den. På grund av förkylning/corona och ryggvärk har detta blivit försenat. Därför är mina minnesbilder av boken ovanligt grumliga.

Till en början fick jag kämpa lite för att komma in i boken. Men när det väl vart gjort gick det bättre. Jag hade heller inte helt lätt att komma på vem skurken var. Vilket kan ha berott på min feber också. Skurken känns mer given i efterhand än när jag läste den och så kanske det alltid är, eller?

Jag gillade ändå att temat var lite annorlunda och Kitty gör saker som hon inte brukar göra. Så jag kommer nog läsa om den här boken så småningom. När jag inte har feberfrossa samtidigt.

Jag ger boken en stabil trea i betyg.

Bäst och sämst

Sämst: Kanske hade boken mått bra av fler misstänka.
Bäst: Sången och dansen. Den hade man velat se.

Övrig information

Det finska omslaget till boken.

Antal sidor: 160
Bokomslag:
Förlag: Simon & Schuster

Utgivningsår i USA: 1993

Föregående bok (enligt den amerikanska utgivningen): Kitty och den persiska kattens gåta
Nästa bok (enligt den amerikanska utgivningen): Kitty och julmysteriet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *