Designs in Crime

Modevärldens senaste stjärna, Beau Winston, har bjudit in Kitty till New York. Han behöver hjälp med att ta reda på vem som stjäl hans designs. Till råga på allt har någon stulit hans specialsydda bröllopsklänning till arvtagerskan Joanna Rockwell.
Kitty ger sig efter tjuven och hamnar i ett nät av lögner. Där finns människor med dolda motiv och höga ambitioner. En av dem ligger bakom stölderna, frågan är vem?

Boken

Det här är den 89:e boken i Nancy Drew Case Files-serien. I USA gavs den ut i November 1993 och den skrevs som vanligt under pseudonymen Carolyn Keene. Den verkliga författaren är än så länge okänd. Boken gavs bara ut i USA och finns inte översatt till svenska.

På Manhattan ligger Garment District dit Kitty åker. Området ligger mellan Fifth och Ninth Avenue, från 34th till 42nd Street. Området sägs vara New Yorks modecentrum men är bara cirka 1 km² stort.

Den här boken utspelar sig i New York. dit Kitty tar med sig Bess. De bor hos faster Eloise. Samtidigt tar Kitty plats som praktikant i Beaus designverkstad. Och för Bess går en dröm i uppfyllelse. Hon får äntligen bli modell för kläder och glädjen är extatisk.

Bess får revansch för all kroppsshaming. Året var 1993.

Tillsammans försöker de sedan klura ut vem som ligger bakom stölderna och de har snart tre huvudmisstänkta, sömmerskan Mrs. Chong, designern Angel Ortiz och Beaus gamla rival från modeskolan Mimi Piazza. Snöpligt nog blir en av dem mördade och Kittys får tänka om.

Samtidigt tickar klockan. Kommer hon att hitta både skurken och bröllopsklänningen i tid…

Slutsats och betyg

Jag var verkligen sugen på ett mysterium med bara Kitty och Bess. Det var ett par historier sedan den senaste. Det var då extra roligt att läsa om Bess’ framgångar som modell. Efter alla böcker där hon tjatat om att hon måste gå ner ett par kilo. Jag känner mig lika glad som Bess själv. You go girl! Haha.

Det är ju inte första gången Kitty rör om i modevärlden som är en rätt så tacksam bakgrund för ett bra mysterium. Den har människor med stora egon och vackra kläder. Perfekt.

Jag vill också ge boken lite pluspoäng för alla bra karaktärsnamnen; Beau Winston, Joanna Rockwell, Mrs. Chong, Angel Ortiz och Mimi Piazza. Bra namn hela bunten.

Jag ger den här boken en stark fyra i betyg.

Bäst och sämst

Sämst: Svårt att hitta något egentligen men det hade krävts en mer minnesvärd skurk för att tippa över det här till ett högre betyg.
Bäst: Att Bess får modella så klart!

Övrig information

Antal sidor: 160
Utgivningsår i USA: 1993
Omslag: Tricia Zimic

Boken innan (enligt den amerikanska utgivningen): False Pretenses
Boken efter (enligt den amerikanska utgivningen): Stage Fright – Kitty och teatermysteriet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *