Förräderiet – Bröderna Hardy

Frank Hardy låg alldeles stilla på sängen. Han hade just upptäckt en grotesk, hårig spindel som sakta vandrade upp för hans arm. Den var på väg mot hans nacke!
Frank hade ingen aning om ifall spindeln var giftig eller ej. Men han kunde inte ta någon risk – minsta rörelse kanske fick den att bita! Det fanns inget han kunde göra förutom att ligga stilla och hoppas att spindeln skulle krypa ner på sängen igen. Frank vågade knappt andas…

Boken

Det här är den 89:e boken i (den amerikanska) originalserien om bröderna Hardy och den kom ut 1990 i Sverige. Som vanligt användes pseudonymen F. W. Dixon och än så länge är det okänt vem den egentliga författaren är.

I den här historien får bröderna i uppgift att organisera en mysteriehelg på ett hotell. De ska iscensätta ett brott och sedan ska gästerna försöka lista ut vem skurken är. Problemet är att någon annan verkar bedriva verkliga brott på hotellet, samtidigt som bröderna arbetar som bäst. Förvirringen blir därmed total. Vem ligger bakom de verkliga brotten och varför?

Japp, bröderna får fullt upp på det lilla hotellet och för skojs skull är även Iola med som hotellgäst. I vanliga fall brukar hon inte få vara med så mycket.

Slutsats och betyg

Jag var enormt besviken på den förra boken i serien (Silver Star) och hade nog inga högre förväntningar på den här historien. Det var en bra utgångspunkt och den här boken är betydligt bättre. Särskilt som upplägget skiljer sig från de flesta andra Hardyböcker, med skurkjakter på olika fordon m.m. Här var det lite lurigare, som en mer traditionell who-dunnit.

Sedan listade jag rätt så snabbt ut vem skurken var. Men det spelar mindre roll.

Jag ger den här boken en svag fyra i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Omslaget och spindelepisoden, sluta sno scener från Bond-filmer. Särskilt eftersom den här boken klarar sig alldeles utmärkt utan referensen.
Bäst: Idén med att låta Hardysarna ordna en mysteriehelg. Var skriver jag upp mig?!

Övrig information

Antal sidor: 192
Första upplagan
Tryckt i Falun, 1990
Bokomslag: Paul Bachem
Boknummer: 2522
Upplagor:
1 – 1990

Originaltitel: The Sky Blue Frame
Utgivningsår i USA: 1988
Bokens olika omslag.

Föregående bok: Sabotaget mot Silver Star 
Nästa bok: Spel på liv och död 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *