Välkommen

on

Som liten flicka läste jag massor Kittyböcker. Ja, jag slukade dem och älskade att följa med Kitty och hennes vänner på skatt-, bil- eller spökjakt. Det var mystiska människor, hemliga gömmor och ingångar och jag slukades upp i allt. Dessutom tyckte jag Kitty var smart och klurig. Jag irriterade mig dessutom på Bess, tyckte Ned egentligen verkade rätt trist och önskade att George kunde få mer utrymme. Hon var ju latjo och vass som sjutton!

Sedan dess har det gått massor med år och nu var det länge sedan jag slutade läsa Kitty. Men Kitty har alltid funnits med ändå. Det var ju där jag började läsa på riktigt. Det var också där jag började skriva ordentligt – egna, högst Kittyinspirerade berättelser som lästes högt på roliga timmen.

Nu tänkte jag läsa om alla böckerna, kronologiskt. Jag tänkte dessutom skriva om det här.

Jag tänkte också att det här kunde bli en liten hyllningssida till Kitty själv. Eventuellt kommer jag också lägga ut texten om de fantastiska bokomslagen, hennes betydelse som kvinnlig förebild, historierna om författarna bakom pseudonymen Carolyn Keene, med mera. Vi får se vart det landar.

Tills dess; Varmt välkommen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *