Heart of Ice

Det är vinter och Kitty och Ned har bestämt sig för att ta en veckas semester. Planen är att åka till Washington state för lite skidåkning. Men planerna blir inte riktigt som tänkt. På planet dit blir Kitty och Ned bekanta med en familj som driver en äventyrsfirma. Så när det sedan visar sig att flygbolaget har skickat parets skidor till en helt annan stad , bestämmer sig Kitty och Ned för att följa med dem och bestiga ett berg istället. Snart framgår det också att någon verkar vilja förstöra för företaget. De drabbas av den ena sabotaget efter den andra. Så Kittys semester varar inte länge. Hon måste hitta skurken innan någon kommer till skada, allt på vägen till Mt. Reiniers topp.

Boken

Det här är den 103:e boken i Nancy Drew-filesserien och den gavs ut i januari 1994. Samma tid som den utspelas i.

Som vanligt skrevs boken under pseudonymen Carolyn Keene. Vem den verkliga författaren var vet vi ännu inte.

Historien utspelar sig helt i Washington State där Kitty har varit förr. Däremot aldrig i trakten kring Mt. Reinier som onekligen ser väldigt tjusigt ut.

Boken är rätt så detaljerad både när det gäller hur man bestiger berg, liksom när det gäller vilken väg Kitty och resten av gänget tar upp mot toppen. Hon stannar både vid Paradise Trainhead och Camp Muir som anges på kartan.

Sedan blir kanske vädret lite väl dåligt i boken, för att klättrarna verkligen skulle fortsätta – om det hade varit verklighet.

Sedan vill jag nämna det faktum att trots att Kitty och Ned har varit ihop väldigt länge och trots att de här åker på semester ihop bara de två. Så betyder inte det att paret delar rum. Även om Kitty gör det hela tiden med George och Bess. Ja, varför skulle man dela rum eller ens snögrotta med sin pojkvän?!

Slutsats och betyg

Jag såg verkligen fram emot att läsa den här boken. Jag är rätt så förtjust i böcker där Kitty löser mysterier i en vildmarksmiljö och här ska hon ju bestiga ett helt berg. Kul tänkte jag, och den delen av boken var jag också väldigt förtjust i. Atmosfären var bra.

På minussidan har vi sedan alla de tekniska detaljerna kring klättring. I partier blev det nämligen för tekniskt. Det hela ska ju föreställa ett mysterium och inte handbok i bergsklättring. De partierna varade ändå inte särskilt länge.

På plussidan har vi sedan Kittys detektivarbete. Särskilt scenen när hon bryter sig in hos ett företag. Genom de här böckerna har jag blivit särskilt förtjust i de scener när Kitty själv bryter mot lagen. Hon framstår som så härligt rebellisk då. 🙂

Sedan vill jag tilläga att jag börjar bli lite trött på alla psykopatskurkar nu. Vilket handlar mest om att jag har haft otur när jag valt böckerna tror jag. I nästa bok vill jag ha en hederlig gammal tjuv.

Jag ger den här boken en stabil trea i betyg.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Jag får inte riktigt skurkens motiv att gå ihop.
BästMiljön såklart! Vintrigt och mysigt.

Övrig information

Antal sidor: 140
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1994
Bokens olika omslag:

Föregående bok: Counterfeit Christmas
Nästa bok: Kitty och svarta änkans hemlighet
Ingår i Nancy Drew Files-serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *