Kitty och tvillingmysteriet

Carson Drew är bekymrad. Paret Blairs senaste nyck är att adoptera ett tvillingpar men som föräldrar verkar de rent olämpliga.
– Jag antar att jag inte kan göra något den här gången, erkände Kitty. Men om du inte har något emot det så skulle jag gärna vilja träffa de blivande föräldrarna.
Mötet imponerar inte på Kitty och hon beslutar sig för att hon måste hitta de riktiga föräldrarna.

Bess, Kitty och George försöker lösa mysteriet på ett av de amerikanska bokomslagen.
Bess, Kitty och George försöker lösa mysteriet på ett av de amerikanska bokomslagen.

Till vardags arbetar paret Blair som skådespelare. Eller, arbetar och arbetar… De verkar mest spela golf och umgås med vänner. Idén med att skaffa barn verkar mest ha varit för att imponera på vännerna. Fadern, Johnny Blair, har även har planer på att tvillingarna själva ska in i skådespelaryrket så småningom. Så att han kan tjäna pengar på dem.

Kitty måste rädda barnen och hitta föräldrarna. Tyvärr har hon inte mycket att gå på. De hittades övergivna i en båt tillsammans med några barnkläder och en trasig medaljong.

Tillsammans med Bess och George försöker hon lösa mysteriet.

Här kan du lyssna på det första kapitlet i boken

Återkomsten

Det här är en rätt så tunn historia och efter att precis ha avslutat ”Kitty och armbandsmysteriet” av Walter Karig, blir jag ovanligt besviken på Mildred Wirt Benson.

Under våren 1934, bestämde sig Harriet och Edna Stratemayer för att försöka övertalat Mildred att börja skriva Kittyböcker igen. I ett brev smickrade de henne och erbjöd 85 dollar för att skriva nästa bok. Det motsvarar ungefär 750 svenska kronor och skulle vara närmare 24 000 kronor idag.

Jag har alltid varit ganska partisk när det gäller ”Kitty” och det skulle kännas som förr att få skriva om henne igen. Mildred Wirt Benson

Efter att ha gjort ett uppehåll från att skriva Kittyböcker under en tid återkommer hon därför som författare. Men den här boken är inte hennes bästa. Ofta känns det som vi trampar vatten och drar ut på det hela. Karaktärerna känns ovanligt tunna, i synnerhet adoptivföräldrarna och teatergeneralen Edwin McNeery. De är väldigt endimensionella. Jag misstänker att Mildred hade ont om tid när hon skrev den här boken.

Bäst och sämst *Spoilerallert

Sämst: Jag irriterar mig faktiskt på att kvinnan på framsidan inte ser ut som jag föreställer mig när jag sedan läser om henne.
Bäst: När Ruth och Rodney återförenas.

Övrig information

Antal sidor: 182
Tredje upplagan
Tryckt i Stockholm, 1958
Bokomslag: Bertil Hegland
Boknummer Wahlströms: 926-927
Upplagor:
1-3 – 1958
6 – 1967
7 – 1968
10 – 1975
11 – 1977
12 – 1980
13 – 1984

Originaltitel: The Clue of the Broken Locket
Utgivningsår i USA: 1934
Bokens olika omslag.

Föregående bok: Kitty och armbandsmysteriet
Nästa bok: Kitty och ekens hemlighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *