The Girl Who Couldn’t Remember

Bess drömmer om en lugn semesterresa tillsammans med Kitty och George, utan mysterier den här gången. Kitty lovar dyrt och heligt men mysterier blir svårt att undvika när gänget i nästa sekund hittar en medvetslös flicka i stugan de hyrt. De måste hjälpa henne. Problemet är bara att flickan inte minns någonting av vad som har hänt henne. Kitty misstänker snart att någon är ute efter henne. På något sätt måste hon luska ut vem och varför.

Med hjälp av små ledtrådar kommer hon snart sanningen på spåret och den lugna semesterresan förvandlas som vanligt till ett äventyr.

Boken

Det här är den 91:a boken i originalserien med Kitty och den gavs ut 1989. Tyvärr översattes den aldrig till svenska. Så vill man läsa boken finns den på engelska eller franska.

I nuläget är det också okänt vem som spökskrev boken. Kanske någon med lokalkännedom om Wisconsin där boken utspelar sig?

Enligt författaren åker Kitty och hennes vänner (Ned är inte med) till Lake Minosha vilket jag givetvis Googlade på. Jag hittade ingen sjö med det namnet. Istället dök en sjö med ett liknande namn upp, Lake Kenosha. Så jag letade rätt på bilder därifrån istället.

Intressant nog visar det sig snart att mannen som hyr ut den stuga som Kitty och hennes vänner ska bo i, är svenskättling. Han har dessutom byggt stugan själv.

Stugan verkar riktigt mysig.

Snart visar det sig att mysteriet hänger ihop med en utbyggnad av staden. Projektet hotar naturen kring sjön, eller gör den verkligen det? En lokal miljögrupp ställer sig emot projektet, andra är för. Vem har rätt?

Vid det här laget undrar man hur många gånger stackars Bess och George åkt på semester ihop med Kitty, ”för att koppla av”. Men avkopplandet blir aldrig av. Kitty tar aldrig semester och snart börjar Bess tröstäta Tacochips!

Slutsats och betyg

Jag blev initialt väldigt glad när det stod klart att Kitty åkt till Wisconsin på semester. Stugor, bad och vildmarksliv. Jag brukar gilla när Kitty löser mysterier i den miljön. Sedan börjar mysteriet rätt så bra. Vem är den här flickan och vad har hänt henne?

Tyvärr tappar boken mig någonstans efter det. Det blir lite många turer hit och dit. Samtidigt tycker jag att känslan av den mysiga miljön håller i sig boken igenom. Boken är också bättre än den förra jag läste i den här serien.

Trots detta kan jag inte ge boken mer än en tvåa i betyg.

Övrig information

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Att mysteriet egentligen bara höll för hundra sidor.
BästGe mig tacochips!

Övrig information

Det franska omslaget till boken.

Antal sidor: 142
Förlag: Simon & Schuster
Bokomslag: Linda Thomas

Utgivningsår i USA: 1989
Bokens olika omslag ->

Föregående bok: The Puzzle at Pineview School
Nästa bok: The Ghost of Craven Cove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *