Heart of Danger

Kitty åker på uppdrag till Texas där mr. Reigert behöver hjälp med att hitta sin kidnappade dotter. Fallet blir mer komplicerat när det dessutom visar sig att någon försöker förgifta mr. Reigert. Vem och varför?
Kitty står på egna ben när hon försöker lösa det här mysteriet. Här finns ingen Bess eller George att luta sig på. Snart verkar det också som att någon försöker skada Kitty…

För att kunna ställa kniviga frågor utan att skapa några misstankar beslutar sig Kitty också för att posera som spökskrivare, istället för detektiv. Hon antar därför aliaset Nancy Driscoll.

Kitty förvandlas till spökskrivaren Nancy Driscoll.

I Texas möter hon förutom en mängd skummisar, en del exotiska djur. På något sätt har de med mysteriet att göra, men hur?

Boken

Det här är den elfte boken i Nancy Drew Files-serien och i USA gavs den ut 1987 för första gången. Tyvärr gavs den aldrig ut på svenska.

Boken skrevs av Susan Wittig Albert som också skrev ”White Water Terror”. Hon skulle även skriva några senare böcker i serien – allt under pseudonymen Carolyn Keene. Ingen av dessa översattes någonsin till svenska.

Återigen hamnar Kitty på en ranch med hästar, rodeo och argsinta tjurar. Ranchen ska ligga i närheten av Rio Hondo som ligger på den södra udden av Texas. Jag Googlade på bilder men staden verkar vara så liten att det knappt fanns några.

I boken uppvisar Kitty så småningom en fin kännedom om gifter. Något hon inte gjort tidigare. Men visst känns det tryggt att Kitty har koll på sånt som detektiver ska ha koll på.

Kitty identifierar Tallium.

Enligt Wikipedia är Tallium ett grått metalliskt grundämne. Det bildar giftiga salter som bland annat används i olika gifter mot insekter och gnagare. Det är också cancerframkallande. Håravfall uppstår när en person utsatts för låga doser av Tallium. Utsätts man för högre doser dör man innan håret hinner trilla av. Man får dessutom en metallisk smak i munnen och det kan lukta vitlök om andedräkten. Fiffigt av Kitty att ha koll på det!

Slutsats och betyg

Precis som med Susan Wittig Alberts förra bok, gillade jag även den här. Mysteriet bjöd också på en del överraskningar. Jag trodde nämligen att historien skulle utspelas på ett annat vis när premissen lades. En flicka tros ha omkommit i en flygkrasch för 15 år sedan. Hon var halvmexikansk och när jag läste det förväntade jag mig en resa till Mexiko… Den kom aldrig istället vinklade sig historien åt ett annat håll. Andra kanske såg det komma på mils avstånd, men icke jag. Jag har kanske läst för många Kittyböcker… haha!

Jag har tidigare nämnt att jag är lite extra svag för mysterium som Kitty tvingas lösa helt själv, utan sina kamrater och så är det här också. Visserligen har Kitty kontinuerlig kontakt med Ned och han dyker dessutom upp, i egen hög person, mot slutet. Men det stör mig inte så mycket. Boken är dessutom befriad från något relationsdrama dem emellan. Istället är allt fint och Ned bedyrar dessutom sin kärlek till Kitty på ett fint sätt i början. Bara bra!

Utöver det gillade jag verkligen Mr. Reigert som satte färg på den här boken. Han hade en stark karaktär som lyste igenom.

Allt detta gör att jag ger den här boken en svag femma. Jag gillar verkligen hur mysteriet lindas upp i boken

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: De exotiska djuren var kanske lite väl mycket. Titeln känns dessutom väldigt lösryckt!

BästMr. Reigert. Lätt!

Övrig information

Antal sidor: 166
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1987
Bokens olika omslag:

Föregående bok: Kitty får en utmaning
Nästa bok: Fatal Ransom
Ingår i Nancy Drew Files-serien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *