Bad Medicine

Kitty gör Ned sällskap i samband med en av hans kurser som ska äga rum på ett sjukhus. Där träffar de också Neds vän Trevor Callahan. Han är en lovande ung läkare på väg uppåt. Men karriären får sig en törn när en av hans patienter försvinner. Han följs av flera och snart anklagas Trevor för felbehandling och riskerar att förlora allt. Vad är egentligen i görningen? Kitty tror inte att Trevor är skyldig. Hon tror att någon försöker sätta dit honom, men varför?

Hon ger sig snabbt i kast med att försöka rentvå hans namn. Till sin hjälp har hon Ned och Trevors flickvän, April. Men saker kompliceras snart, när en av patienterna dör – Aprils pappa.

Boken

Det här är den 35:e boken i Nancy Drew Files-serien och den släpptes 1989. Den översattes tyvärr aldrig till svenska. I slutet på 80-talet kom det nämligen en hel drös med nya Kittyböcker. Främst eftersom den nya filesserien kom, samtidigt som böcker fortsatte att släppas i originalserien. I files serien släptes initialt en bok per månad. Så det blev verkligen många boksläp.

Hittills är det okänt vem som spökskrev den här historien. Som vanligt gavs den ut under pseudonymen Carolyn Keene.

I historien dyker även kommisarie Ryan upp som har varit med i en del böcker tidigare. Han dök främst upp i ”Circle of Evil” där han inte litade på Kittys detektivförmåga, till en början. Nu är de vänner och Ryan hjälper givetvis till.

Det finns även fler nickningar till andra gamla böcker – som när Kitty summerar ”Till’ Death Do Us Part” för April.

När Ned försökte lösa sitt första egna fall.

Boken utspelar sig främst på sjukhuset i närheten av River Heights. Där smyger Kitty runt, undersöker journaler och annat. Det är lite förvånande att hon kan lyckas komma så nära saker som det borde vara rätt så hög sekretess på.

Slutsats och betyg

Jag tyckte i ärlighetens namn att det här var lite rörigt. Jag som verkligen sett fram emot att läsa ett sjukhusmysterium… Lyckligtvis nog räddades det hela av ett rätt så spännande slut med en del action.

Annars förvånades jag verkligen över vilka friheter Kitty tog sig på det där sjukhuset. Som inte verkar ha några särskilda säkerhetsföreskrifter. Kan man bara promenera runt sådär? Nej, det känns inte särskilt verklighetstroget och det är trist att historien ska bygga på att sjukhuset har dålig säkerhet.

Annars gillar jag när Kitty och Ned löser fall ihop och tycker att den biten funkar. Kitty gör också en hel del fint detektivarbete och miljön känns ok. Det är mest historien. Slutet räddar ändå boken från att få en tvåa. Det blir en trea i betyg istället.

Bäst och sämst *Spoilervarning

Sämst: Sjukhussäkerheten
BästSättet som Kitty rent fysiskt fångar skurken på. Väldigt kreativt och imponerande!

Övrig information

Antal sidor: 149
Utgivare: Simon & Schuster
Utgivningsår: 1989
Bokens olika omslag: Jag hittade bara det amerikanska.

Föregående bok: Kitty och rockstjärnans gåta
Nästa bok: Over the Edge
Ingår i Nancy Drew Files-serien

3 Comments Add yours

 1. Cindie Andersson skriver:

  När jag läste ditt senaste inlägg (gold medal murder ) kom jag tänka på detta omslaget. Tycker det var så roligt att Kitty såg så glad ut! Det är inte ofta vad jag har sett. Tror det är James Mathewuse som illustrerat? I mitt tycke tecknar han Kitty bra men layouten brukar var ganska tråkig och lika ( tre olika delar som passats ihop…)

  1. birgitta skriver:

   Jag har faktist inte tänkt på det men du har helt rätt. Kul med ett leende. Jag letade också rätt på min upplaga av boken och dubbelkollade. Det står att Jim Mathewuse gjorde omslaget. Jim, James. Jag gissar att det är samma kille.
   På något sätt tycker jag omslagen med de tre elementen passar Files-serien och alla böcker i serien borde ha följt den standarden, även om det blir lite trist ibland. Det är nog mest för att det gör det lättare för mig att se vilken serie boken tillhör, bara genom att se omslaget. Jag är nog bara lite lat.. haha 😀

   1. Cindie Andersson skriver:

    Ja det måste ju vara samma kille! Aha, jag har aldrig förknippat de tre elementen till files-serien. Är nog för insnöad på den svenska uppdelningen! Tänkt vad man lär sig 😁 måste upp till mina böcker och botanisera och se serier och omslag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *